[teknik]
(8) 

Domain mevuzusu

stavro #1266292
Simdi bizim isyeri mail adreslerimiz @bizimisyeri.com seklinde. Bu mail hizmetini bizimkiler bir turk firmasindan almislar domain adiyla birlikte. Bir yillik suremiz de dolmus. Ben bu adamlarin server'i sikintili oldugu icin sozlesmeyi yeniletmedim bizim isyerine. Simdi Yandex'ten kullanicam ama bu adam alan adini da suresi doldugu anda tekrar almis gordugum kadariyla. Whois cektigimde birkac gun once alinmis gouzukuyor. Ben de aradim mail hizmeti istemoyuruz sadece alan adini tekrar istiyoruz dedim. hem yillik 25dolar cekti hem de 1 saat sonra ara falan dedi tekrar aradim yine salladi falan deli oldum.

Su durumda bu adama bulasmadan yapabilecegim bir sey yok mu benim? Mail adreslerini degistirmek sikinti, musteriler falan her sey allak bullak olur. Ne yapabiliriz?


 

hocam
alan adı icin 25 USD icin kucaklarındasınız onu mecbur vereceksiniz de
hosting icin cpanel den mi giriyorsun nereden giriyorsun onu bir yaz hele

kingcyrax

Hic kavga gurultu etmeden 25i odeyip domaini ain tekrar. Com.tr degilse bi hak idda edemezsiniz.

Aradan biraz sure gecince de domaini duzgun bi firmaya transfer edin. (Bu arada domainin uzerinize register oldugundan emin olun)

brkylmz

Hiç arayı bozmayın arkadaşların dediği gibi, kucaktasınız ödeyin parayı alın hizmetinizi.

England

alan adı üzerine bir bardak soğuk su içebilirsiniz. adam domainin yeni sahibi ve isterse size kullandırtmaz

silah taciri

Domaini kaptırmışsınız :) Ödeyeceksiniz mecbur, ben şimdi alıp size 100 dolar fiyat çekebilirim mesela ona göre.
Söylendiği gibi 2 ay sonra daha iyi bir yere transfer edersiniz.

atom karincanin torunu

Adama ulsabilsem kucaga oturmaya raziyim. Neyse kucaga oturtulmayi bekleyecegiz artik adama ulasana kadar.
Peki alan adini aldigim zaman Yandex kurumsaldan hemen kullanamya baslayabilir miyim?

stavro

alan adını aldıktan sonra düzgün bir hosting firmasına transfer etmeniz gerekmeketedir. Domain mutlaka sizin üzerinize kayıtlı olsun. whois çekince sizin adınız gözüksün. ve ayarların çekildiği panele erişim yetkiniz olsun. ondan sonra başka firmaya transfer edebilirsiniz.

allen

domain'i aldiktan sonra panelden nameserver (mail) ayarlarini yapip yandex'i kullanmaya baslayabilirsiniz.

brkylmz
1

mobil görünümden çık