
Yeni sınav sistemi hakkında fikrim yok bu yüzden net tavsiye veremeyeceğim ama;
Çevren dershane konusunda haklı gibi, fakat eğer yine ygs-lys ayrımı varsa yani sadece 2 senelik hedeflediğinden ygs'ye (adı her ne ise) hazırlanman yeterli olacak.
Eğer sadece buna yönelik eğitim veren bir sınıf bulabilirsen fena olmaz gibi yine de.
Belediyelerin ücretsiz kursları oluyor oraları ziyaret edebilirsin.
Yine temel seviyede kitaplarla çalışmaya başlayabilirsin, eğer gerçekten kendini verirsen bu sürede iyi sayılabilecek bir puan elde edebilirsin bence.
Bence ilk yapman gereken kitapları almak olsun.


kitaplardan kastın test kitapları mı acaba veya konu kitaplarını nerden temin edebilirim yani kırtasiyeler bilir mi veya nereye gitmeliyim ?


Öncelikle hedefini belirlemen gerekiyor. Hangi ilde yaşıyorsun, hangi üniversitenin hangi bölümünü istiyorsun bunları belirle. Bunları belirleyince oranın puanını bul. Sonra da o puanı elde etmek için ne kadar soru çözmen gerektiğini hesapla. Google'a puanmatik yazarak alacağın puanı hesaplayabilirsin. Diyelim matematikten 10 net yapman gerekiyormuş. O 10 neti yapmak için rasyonel sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar gibi basit konuları öğrenirsin ve soru çözersin bol bol. Konu anlatımlı kitap ve soru bankası alman gerekiyor. Şimdiki sınav sistemini ben de bilmiyorum ama Türkçe ve matematik her halükarda vardır. Direkt onları alabilirsin. Herhangi bir kitapçıya gir sor.


şu bu saatten sonra geçti diyenler bir siktirsin gitsin. çalışmaya başla. dediğin gibi 3-5 şey öğrensen bile kardır. ayrıca hedefini bu kadar düşük tutma. amacını belirle önce yaşınkaç ne yapmak istiyorsun bilmiyoruz. o yüzden net bir şey diyebilmek zor. ama düzenli çalışsan seneye de olabilir mesela. ne kaybedersin? çatır çatır da çalışırsın. şevkini kıranları siktir et.


yaşım 23 95 doğumluyum ankarada yaşıyorum 4-5 sene otomotiv mekanik bölümünde staj ve kalfalıgımı tamamladım ve okulumun bölümümün üzerinden gelecek puanları düşünerekten kendi bölümümden tercih yapmayı düşünüyorum


ne kadar zaman ayıracaksın, kendini ne kadar zorlıcaksın bilmiyorum. bu sana bağlı. ama şöyleyi söyleyim. yaşın çok küçük. hiçbir şey için geç değil. şu an çalışmaya başlasan seneye hukuk bile kazanabilirsin. millet insanların şevkini kırmayı çok seviyor. kendine bir hedef belirle. işi devam ederken çalışacaksan belli bir plan yap kendine. günde 2 saat çalışıcam gibi mesela. puanza.com diye bir site var. hesapla kaç net yapman gerektiğini oradan. girmek istediğin okulun netlerine falan bak ne kadar istiyor diye. uzun vadede hukuk bile kazanabilirsin mesela. teknofem falan var. oradan çalışabilirsin. ama plan, program ve disiplin önemli. çok şey başarabilirsin.
