5 hafta önce ağır bir şey kaldırmamama veya ters bir hareket yapmamama rağmen belim tutuldu ve belimin ağrısı ilk defa bacağıma vurdu. (Sol bacağımın dizinin üst kısmının ön tarafı yani sol bacağımın üst yarısı)

Birkaç gün sonra bacağımdaki ağrı düzeldi. Belimdeki ağrı ise hafifledi. Bu arada çok düzenli olmasa da bel ağrısı için çeşitli egzersizler yaptım.

Ancak bu beş haftalık süreçte özellikle biraz fazla oturunca belim ağrımaya başlıyor, bu ağrı yine üst bacak kısmına vuruyor ve bu ağrıyla beraber sol topuğumda garip bir rahatsızlık hissi baş gösteriyor.

Bir bel ağrısı bu kadar sürer mi? Sizin en uzun süren bel ağrınız ne kadar sürmüştü? Fıtık mı oldum sizce?

 

Ya yırtık ya da fıtık var.

Anlattıklarından paramı fıtığa basarım.

Doktora gidince muayene sonrası mr isteyecek büyük ihtimal. Mr sonrası da durumuna göre ya ameliyat ya da yaşam tarzını değiştirmeni önerecek.

Bunlar varsayım tabii, yapman gereken 1 hafta bile beklemeden doktora gitmek.

reyals

mr çekmeden bilmek zor.
dr a gitsen de muhtemelen fıtık diyecek ama emin olmak içim mr isteyecek.
zaman geçmeden mr çektir sonra bir beyin cerrahına görün.
hemen tedavi edilirse çok ilerlemeden kurtulursun.

rentts

Fıtık olabilir. Ortopedi doktorundan randevu alın, filminizi çekecekler, bir sonuç çıkmasa mr çekinmeniz lazım orda belli olur

goodyes

Dostum agrinin belden bacaklara dogru inmesi iyiye isaret degil. umarim daha da asagilara inmez. Oncelikle Tr'de doktora gidersen direk ameliyat derler. Bel fitigi olup 2 ay yuruyemedim.MR'ima bakan her turk doktor ameliyat dedi. Oncelikle yataginda sorun var mi? bunu gozden gecir. Sonra yuzme cok onemli ve hatta beslenmen bile cok onemli.
Fitik ne kadar kotu olursa olsun ameliyatsiz duzelebiliyor. Ingilizce biliyorsan youtube da tonlarca video var. egzersiz, egzersiz, egzersiz.

tezek

bir fizik tedavi kliniğinde muayene olmadan ne ameliyat ol ne de egzersizlere başla.

grigri

Eğer fıtıksa;

Kaliteli sert yatak, her sabah/akşam egzersiz (fıtık için, nette var) mümkünse yüzme.

Hayat kaliteni etkilemediği sürece ameliyat olma.

John Bloor
1

mobil görünümden çık