sıradan halkın yorumlarını da merak ediyorum ama asıl sorum mimariden anlayanlara, hatta varsa direkt mimarlara. nasıl yorumlamak istersiniz bu "neoklasik" eseri?

sütunların hemen arkasındaki, bitişik olan balkonlar ve altındaki çıkıntılı odalar daha önce görülmüş ya da literatürde olan bir tarz mı? ayrıca o sütunların yerleşimine dor düzeni diyebilir miyiz? korint ve iyon değil gibiler ama dor da değil gibiler.

sanki yıllardır kör olan bir mimar hayatı gördüğü zamanlardan aklında kalan klasik ögeleri birleştirip ortaya karışık bir şey yapmaya çalışmış. ya da biz sıradan gözlerin göremediği bir teknik, tarz mı var?

pbs.twimg.com

marmara-ereğli bu arada.

 

hangi ereğli?
biraz ondan biraz bundan mimarisi sanırım bu :). ayrıca sütunlu kısım resmen "balkon konuşması" amacıyla tasarlanmış.

fildişi kulelere hoş geldiniz.

angelofdeath

Birşeyden başka bir şeye dönüşürken arada takılı kalmış gibi.
Dönüşümü sırasında yarı yolda bozulmuş otorobot olsa misal, böyle olurdu.

sopiro

ben camii sandım. neden böyle bir şey tasarlamışlar onu da anlamadım

tragedystreets

biraz roma olsun biraz fransiz olsun, ee biraz da güncel türk müteahhit izleri tasisin olmus. türk isi bilimsel tezlere donmus. Asil viyonsuzluksa boyle bir yapiya hicbir sekilde bir cevre duzenlemesi yapmamalari. Park alani bile koymamislar herhalde herkes otobusle gelsin bizi de yormasinlar diye dusunulmus. sanirim duragin maksati da bu :))

lifeframe

kubbesi olmasa 8 puan derdim.
"o iyi de çevresi kötü" diyesim geldi. sanırım hala bitmemiş tam olarak.

thomson'un uzumlu keki

cami değil miymiş bu? tatil gidiş dönüşünde önünden her geçtiğimizde cami sanmıştık, yapanların kafalar çok karışık belli ki

eja

www.youtube.com

Ben en çok en üst kattaki oval ofisi sevdim. Yalnız kubbesi biraz küçük olmuş, o konuda mimara ben de kırgınım.

mete kudur

goo.gl Soyle bir sey de olabilirdi. Bence yine de guzel o yuzden. Turkiye’de cogu seyi estetik kaygilari goz ardi ederek, neyin ucuz olduguna gore yaptiklari icin, bu kafaya gore iyi bile bana gore

yuzır

Cami ile bir alaka kuramadım, her sakallı dedemiz değil. Daha çok katedral havası var. Biraz karışık ve göz yorucu olmuş ama en azından farklı bir şey denemişler. Her şey o kadar aynı ve çirkin ki bu bile bir şey sayılmalı bence.

harvey
1

mobil görünümden çık