Şimdi evden çıkarmakla tehdit ediyor. Şu ana kadar kirayı 1 gün geciktirmedim, kontrata göre her yıl %10 zam yapıldı. Bu şartlarda beni çıkarmaya hakkı yok değil mi? Şu an işlemlere başlasa en erken ne zaman çıkmak zorunda kalırım?

öyle kafasına göre çıkartamaz evden. onu da geçtim şöyle düşünün, kombinin servis ücreti için bu kadar çıngar çıkartan ev sahibi sizi evden çıkarmak için notere, avukata para bayılır mı? hiç sanmıyorum. boş tehditler bunlar. en fazla kontrat bittiğinde yenilemez. o zaman siz de yeni bir ev bulmuş olursunuz.


Çıkaramaz. Kontrat yenilememe şansı yok. Kiracı oturmak istiyorsa 10 yıla kadar otomatik uzar.


kontrat bitimine iki ay kala size noterden ihtar çekmesi lazım ki çıkarmak için işlemlere başlasın. onda da siz itiraz edip çıkmazsanız iş mahkemeye varıyor. mahkeme de rahat 1 yıl sürüyor.


Kombinin servis ücretini vs'ni de ödemeyin, ev sahibinin sorumluluğunda bu tip şeyler. Ya da öderseniz de kiradan düşme hakkınız var.


Simdi turkiyede boyle bi kural var mi bilmiyorum ama yasadigim ulkede var.
Kombinin yillik bakimini kiraci yaptirmak zorunda. Cunku o kullaniyor. Ama bakimlari yaptirdigi halde kombi bozulursa bu kez ev sahibi sorumlulugunda tamamen.
Onceki kiraci yaptirmis/yaptirmamis, o farketmez kiraci bi kez bakim yaptirdigi zaman. Sorumluluk cikar.
Ha ama yillik bakimlari yaptirmiyorsab bir sorun ciktiginda kiraci sorumlu olur, ev sahibi degil.
Turkiyede boyle bir kural vs var mi, iyi okuyun. Ona gore hareket edin.


Kontratı yenilememe hakkı sadece sizde var. Ev sahibinin ben kontratı yenilemiyorum deme şansı yok ancak 10 yıldan sonra diyebilir. Ödeme makbuzlarını saklayın hiç bir şey yapamaz. Yukarıda dendiği gibi kombi masrafı için bu kadar olay çıkaran adam notere ve avukata o kadar parayı vermek istemez. Dava açmadan sizi kendisi çıkarmak isterse yedek anahtarı varsa eve girerse falan suç işler haberiniz olsun direkt polise haber verin.


kombinin bakim ucreti icindeki kiraciya aittir, ama kombinin degisen parcasi mal sahibine aittir; ben hepsini odedim yine de ev sahibi ile ugrasmamak icin :)
