[q]
(6) 

Istanbul kar

basubadelmevt #1263041
Istanbula bir daha kar yagmaz mi sizce bu sene?Subatta bitmek üzere.Gecen sene ne güzel yağmıştı kürek kürek toplamıştım balkondan.Tahminleri ve görüşleri alalım.Şehir merkezinden bahsediyorum bu arada.




 

bence %5'in altına düştü yağma ihtimali.

ozdek

yağmaz, şubat tahminlerinde gözükmüyor zaten. En son ne zaman mart ayında yağdı ben hatırlamıyorum bile. işin garibi Ankara'ya bile bu sene yalnızca 2 gün kar yağdı onlar da 1 gün dayanmadı.

a darkness coming

Mart ayında kar yağar, tutar ama çabuk erir.

catch the arrow

amatör meteorologların tahminlerine göre önümüzdeki haftasonu kar geliyor. geçen seneki kadar kuvvetli olmasa da örtü oluşacak diyorlar. tabi 6-7 gün uzun süreler ama ihtimal %70lerde gösteriliyor.

edit: hatta mgm de karla karışık yağmur göstermiş

oekuklu

yağar, ama çabuk erir +1

thomson'un uzumlu keki

ay sonu, mart başı gibi kar yağabilir. sistemlerde bir şeyler görünüyor ama bu sene çok kazık yedik, o yüzden bir şey söylemek için erken. mesela 4 gün önce, 27 şubat-3 mart arası neredeyse tüm türkiye'ye deli gibi kar veriyordu. kayboldu sonra, avrupa'ya kaçtı hepsi.

trakya'ya güzel kar yağacak gibi, orası neredeyse kesin. ama istanbul şehir merkezi olsun, ege veya iç anadolu olsun vs. oraya gelir mi, gelirse ne kadar gelir, şu an için kestirmek zor.

ama bi' şeyler var yani, kar yağması ihtimal dahilinde. tutacak kadar hemi de. yalnız bu sistemler beklendiği gibi gelirse bulgaristan, polonya, romanya falan bir metre kar alır. haberlerde görüp ağlarız.

der meister
1

mobil görünümden çık