Merhaba arkadaşlar, kendimi bildim bileli en büyük zaafım yemekler. Türkiye ve avrupa'nın büyük bir çoğunluğunu gezdim ve gittiğim her yerde bütcem el verdikçe yerel yemekler ve en meşhur mekanları denedim. Damak zevkim kuvvetli, sayısız mekan denediğim için restaurandların artı ve eksi yanlarını, müşterilerin beklentilerini çok iyi biliyorum. Babam iyi bir esnaf ve ben onun yanında büyüdüm, esnaflığı biliyorum ve işletme yönetme tecrübem var. Diyorum ki istanbul'da antep-urfa sofrası tarzı bir restaurand açayım, sağlam ustalarla çalışayım.

Sizce bu saydıklarımdan yola çıkarak restaurand açmak mantıklı mı? Bir de en önemlisi bana tahmini ne kadara mal olur mekanı açmak? Son olarak her türlü fikir eve önerinize açığım, açarsam sizi asla unutmayacağım :)


 

oneri olarak restaurand kelimesini kesinlikle kullanmamanizi oneririm. restoran olarak turkcelesti o kelime zira.

supergirl

hacı dürümcü'den başla. ucuza güzel dürüm. cidden bak istanbul'da dürümcüler eridi gitti. dürümcü'de başarıyı yakalarsan oradan yürürsün.

dedim dedim de kime dedim

@j r r tolkien hayrani dünya mutfağı açacak donanım ve lezet tecrübesine sahip değilim. İnsan en iyi bildiği işi yapmalı diye düşünüyorum

goodyes

antep-urfa tarzının sağlam ustaları pek yetişmiyor, halihazırda piyasanın en iyilerini toplamak için iyi maaş -hatta kardan pay- vermek gerekebiliyor.

ama nedir, kendine ait bir dükkan-işyeri tarzı bi gayrimenkulün vardır, onu değerlendirmek için kebabı iyi-kötü yapabilen birilerini bulursun, belirli sektör standartlarını tutturursun; o zaman para kazanırsın. yemek işinde konum önemli, bu da yüksek kira demek. işletme giderleri konusunda başarılı olduğunu varsaysak bile en başta sağlam sermaye gerekir. konum ne şekilde önemli olmaz, çok iddialı lezzetler sunarsan; günümüzde sırf güzel şeyler yemek için yol katetmek moda gibi bişey bile oldu ama işte cidden insanları oraya getirtecek lezzet lazım. bunun için de yine başa dönüyoruz, işinin ehli ustalar. senin damak tadının sağlam olmasının bu noktada işe yarayacağı tek aşama yeni usta keşfetmek olur, o da sadece şans. bu işin okulunu okuyanlar, daha profesyonel gözle bakanları ikna etmek zor olur.

iş ustada başlıyor yani, hakikaten iyisini bi şekilde bulursan neden olmasın. yoksa sıradan bir şeyler yapacaksan yaptığın yatırımı çıkartacak seviyeye kadar büyümen çok uzun zaman da alabilir, hiç o seviyeye gelemeyebilirsin de. kiradan vs. kaçacak bir durumun varsa, heves de ettim diyorsan olabilir.


Basta editi: basta'nın kurucuları Kaan Sakarya ve derin arıbaş Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış, sonrasında buraya gelip ülkenin en iyi fine dining restoranını açmış iki tane üst düzey şef. O çıta çok yüksek bir çıta, zaten sosyal medyada duyulmasının sebebi de ikisinin kariyer ve el becerisi; sadece reklamla olacak gibi değil. İkisinden birinin yarısı kadar işinin ehli usta bulsan daha da bişeye ihtiyacın kalmaz.

Bruce

adım başı kebapçı. bence tutmaz.

japon askeri

kebap işi çok komplike, usta dışında, aldığın ete kadar dünya kadar ayrıntıyı düşünmen gerek, bence en iyi bildiğiniz 1-2 yemeği düşünün ve onun üzerine gidin. mesela çorba olur, köfte olur, lahmacun olur; bunlardan biri ya da en fazla ikisi olsun.

tabii bunlar iyi bir iş yapmak istiyorsanız, yoksa sıradan bir yerde, vasat yemeklere ortalama ve altı fiyatlar vererek bir şekilde kazanırsınız.

bir de devren satın almayı da düşünebilirsiniz, bu daha basit ama daha pahalı olur ama garantisi vardır.

gezegen olan pluton
1

mobil görünümden çık