Yaş 32. Artık her şeyi takip edemez bir duruma geldiğimi düşünüyorum. Podcast sayfaları, youtuberlar, oyunlar, değişen internet ortamı etc. bilgi almak için 2 3 internet sitesi takip eden bir insanım ancak her gün farklı bilgi alma ortamları oluşuyor. gazete okuyorum kitap okuyorum ama artık yetişemiyorum. minimalde tutmaya çalıştıkça hiç bilmediğim bir alan oluşuyor ve dumur oluyorum.
gün içinde bilgiye ulaşma şansım işimden dolayı 17:30 dan sonra oluyor.(cezaevinde çalışıyorum yanımızda telefon ve internet cep telefonu vs bulunmuyor.)

çok mu geride kalıyorum bilgi aleminden? bu beni üzüyor. tamam her şeyi takip edemem ancak ne yapacağımı bilemedim?

 

Yaptığın işle alakalı. Günün nasıl geçiyorsa ona göre " hayattan geri kalıyorum " veya "her anı değerlendiriyorum, hayatımı iyi yaşıyorum" diyorsun

MaNOfTheYear

bos vakti olan dolu insan sendromu yasiyorsun(simdi uydurdum bu terimi) herseyde olculu olmak lazim. kimseyle sozlesme imzalamadin yada kimseyle yarismiyorsun.

mayeskuel

normal. önünde her geçen gün büyüyen devasa bir bilgi yığını var. senin ise bunlara ayırabilecek kısıtlı zamanın.

bu zamanı en çok istediğin bilgilere ulaşacak şekilde kullan. gereksizlikleri kırp.

ben mesela aldığım gazete/dergilerdeki ekonomi konularından amerika'nın dış politisina, neruda'nın şiirlerinden, yapay zeka haberlerine her şeyi ama her şeyi okurdum. sonra dedim ki kendime, ne derdin var ölüm? alacağını al, gerisini bırak.

aynısını internet için de yaptım. mesela hala en çok ziyaret ettiğim site olsa da sözlüğe ayırdığım zaman çok çok çok azaldı.

tabudeviren

Örneklediğin içeriklere yetişmene imkan yok. Odalar dolusu bilgisayarlar yetişemiyor onlara. Youtube'a dakikada yüklenen video 80-100 saatlik video, dakikada yüzbinlerce tweet atılıyor...

İlgi alanlarını belirle, oradan içerik sağlayanları eleyerek yürü.
Yaşla ilgili değil, teknoloji patlaması yaşıyoruz şu sıralar, ondan oluyor o his. Zaten gerçek hayat oralarda değil, sokakta. Sokağa çıkınca hayattan geri kalmış hissetmiyorsun, tam içinde hissediyorsun :)

hayat aklini konusacak bir filozof uret

Üretilen içeriğin çoğu boş ve lüzumsuz. İçerik tüketirken önce ilgi alanına göre, sonra da içeriğin niteliğine göre sınıflandırırsan sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Her şeyi takip etmek zorunda hissetmemelisin bence kendini.

i was made for you

evet geride kalıyoruz. ben Aleyna tilki'nin şarkıcı olduğunu yeni öğrendim, enes batur'u da Enis Batur (yazar) olan sanıyordum, değilmiş. yanında telefon da olsa, bilgisayar da olsa senin kafan bir sonraki nesil gibi çalışmadığı için onların gündemi seni cezbetmiyor. orta yaş kuşağına hoş geldin...

babilbaligi

Bunun yaşla da hayattan geri kalmakla da ilgisi yok. Çalışan insanın pek az zamanı var ve ortalık içerik çöplüğüne döndüğü için insan neye ne kadar zaman ayıracağını şaşırıyor. İlgi alanlarımızı belirler, doyurucu kaynakları bulur ve zamanımızı planlarsak böyle bir sorunumuz kalmaz.

harvey

Alakası yok.

Yeni yetme bir şarkıcı veya sosyal medya fenomenini tanınamak senden çok şey götürmez. Yaşım 30. Fizik, astronomi, teknoloji, biyoloji vb alanlarda yeni yetmelerden daha güncel bilgiye sahibim. Çünkü ilgi alanım bu. Öte yandan yeni yetme bir youtuber yeni nesle ne katıyor da bundan mahrum kalasın, geri kalasın? Zevk meselesi başka bir şey.

Teknolojik aletleri kullanabildiğin müddetçe geri kaldığın bir şey yok.

İnternet bankacılığından, mobil bankacılıktan anlamam diyen, ben tuşsuz telefon kullanamam diyen, bilgisayar ne ola ki diyen biri değilsen. Yemeksepeti, uber, airbnb, online check-in falan biliyorsan geri kalmış sayılmazsın.

bos gezenin bos ustasi

Yaşınla değil yaşadığımız çağla alakası var. O kadr çok kaynak var ki kesinlikle yetişemezsin.

roket adam
1

mobil görünümden çık