Bir yakınım için tercih durumu var,

Astsubaylıksa hangi komutanlık, polislikse hangi büro?


 

ikisi de zamana göre değişebilecek görevler.
bugün şu iyi ise 2 yıl sonra ne olacğı belli değil.
tercih zor.

benaslindayohum

Polislik, koruma şube.

kaledekiyalnizlik

hava astsubay iyi sanırım. kara ve jandarma epey zor diye biliyorum ama.

Marcus Aquila

Polis olsun. Maaşları 4 binin üzerinde. Askeriyeye göre daha rahat. Asayiş büro en iyisi. Eniştem devriye ekibinde ve günü genelde arabada geçiyor. Narkotik, terörle mücadele gibi bürolarda gecesi gündüzüne karışabilir.

dissendium

polislik net, kiyaslanmaz bile..

alttaraf

gıcık kapacaksın ama ikisi de çok kötü.Başka seçeneklere bakman seçin için daha faydalı olur

turkuaz

askerlik yaptığım yerde birliğin konumu itibariyle pöhlerle içli dışlıydık, asteğmen olunca en yakın oldukların da astsubaylar oluyo. iki gruptan da halinden de mesleğinden de şikayet etmeyen görmedim; aile-akraba arası iyi ve az sorunlu olan bile o kadar kişi içinde bir iki taneydi. evlenirsen çocuğu ne zaman yapacağını bile tayine vs. göre planlaman gerekiyor diyolar mesela, en sık duyduğum cümlelerden. ama şikayetler içeriği, işten çok aile hayatı eş dost kalmaması ile ilgiliydi. yaşlar 30 - 45 arası bu kişilerin. astsubaylar karacı, polisler özel harekatçıydı. diğer şube/komutanlıklara dair fikrim yok. ama biri siyah diğeri beyaz olacak kadar fark olabileceği de inandırıcı gelmiyo; nihayetinde yapılan işlerin içeriği benzer, aynı yönetmelik ve kanun çatısına tabi olunacak.

o yakınınınız, o ikisi arasında tercih yapmak yerine; işin sosyal hayat kısmı ne olur nasıl olur onu düşünsün önce derim ben.

dafaisss
1

mobil görünümden çık