ağır psikolojik sorunlu bir hasta var ve davranışları ben mehdiyim, ben peygamberim şeklinde söylentiler, gece sabahlara kadar uyumamalar, eline para geçtiği zamanlarda kendisini ve ailesini düşünmeyecek kadar aşırı savurganlıklar. bu kişinin zorla psikiyatri tedavisi için ne yapılması gerekir? nerelere başvurulması gerekir?
bu işlerde bilgi birikimi olan birinin yardımına ihtiyacım var..



 

1. Derece yakınının onay vermesi gerekiyor.
Bir arkadaşımı polise ihbar etmiştim, toplumu da sıkıntıya sokacak düzeyde ataktaydı(şizofren) polis, 112 yi aramamı söyledi. Ambulans polis ekipleriyle geldi. Ambulansçılar 1. Derece yakını olmadan zorla hastaneye götüremeyiz, kendinin istemesi lazım demişlerdi. Yalnız benim olay psikiyatrik acil bir durumdu. Sizdekinde ailesinden biri, hasta kişiyle birlikte psikiyatri polikliniğine başvursun. Kavga dövüş, kendine ya da başkalarına zarar verme, kriz geçirme vs yok anladığım. Tanı konur, gerekirse servise yatırılır, gerekirse de idame için yemeğe damlatılan ilaçlardan verirler.

fallopian

ailede birinin önce sağlık raporu alıp daha sonra vasilik davası açması gerekiyor. daha sonra tedavi için zorlanabilir.

mikahakkinen

muhtemelen bipolar ve manide. prof.dr. Timuçin Oral'a götürmenizi tavsiye ederim, işin ehli. muayehanesi Nişantaşı'nda ve ücret 500 tl :(

cccbehzatccc

Teşekkür ederim ilginiz için :) peki mahkeme kararıyla gitmesi için emir verilme şansı yok mu bi yakını istediği zaman?

mdczr
1

mobil görünümden çık