155 e ihbar ettiğimizde şahitlik falan istiyorlar mı ? Ya da ihbar eden kişiye bir ekstra bir iş düşüyor mu ? İhbar eden kişi kayıtlara alınıyor mu?

Geçenlerde ihbar ettim birini sağa sola sataşıp tiner çekiyordu o yüzden sordum. ( aradığımda konuşmalar kayıt altındadır diye genel ses kaydı uyarıda bulundu, sonra muhattap olduğum 155 çalışanı adresimi söyledi )


 

ne senden şahitlik isterler ne de o arkadaşa bir işlem yaparlar

docrivers

aradığınız numarayı merkez, ekiple paylaşabiliyor bazen. o durumda ekip sizi arayıp, "neredeydi, geldik bulamadık, tekrar tarif eder misiniz, ne yaptı" gibi sorular sorabiliyor sadece. başla şahitlik yapacak falan bir durum olmuyor.

c1b2k3

hayır.

@üğpoıuy ve docrivers +1

mahone

hocam polis sıcak ofisini ya da arabasını terk edip bakmaz bile.

giovanne

@c1b2k3 sağol bilgilendirici yazın için, ama yine soruyorum hani ben bir olay gördüm ve ihbar etmek istiyorum, tamam polis beni arasın sıkıntı yok tarif ederim ama sonrasında ki durumlarda ben muhattap olur muyum ? Ve muhattap olduğum için sisteme şahit olarak girer miyim ? Yani demek istediğim gönül rahatlığıyla bir olay gördüğümde 155 i arayabilmeli miyim ? Açıkcası ben hukuken bir olaya karışmak istemiyorum.

@üğpoıuy ve @mahone şu an devleti, memuları tartışmıyorum aynı düşüncede olabiliriz ama olay o değil.

jedijedi

ölüm ihbarı gibi ihbarlar olmadığı sürece şahit olarak yada ifade vermek için bir yere çağıralacağınızı sanmıyorum. 4-5 kere aramışımdır en fazla dediğim gibi bu şekilde geri arandım.

hatırladımlarım;

1 kere tinerci için
1 kere bana kaza yaptıracak tek farı yanmayan bir araba
2 kere kaldırama park ve yol çok tehlikeliydi(biri çözüldü bir daha o kafeye oraya park yaptırmadılar diğer çözülmedi mesela)

bunlardan 3ünde geri arandım. çözülemeyen olay için geri aranmadım.

c1b2k3

@c1b2k3 muhabbet çok uzadı ama, tamam sen geri arandın hadi oldu ya o tinerci birine zarar verdi o zaman ne oluyor ?

Yani demek istediğim bir şey görünce ihbar edesim geliyor ama sonra ki gelişmeleri bilmiyorum.

jedijedi

siz aradıktan sonra aralarsa ben arayıp uyarmıştım gibisinden konuşup, görmediğiniz için şahit olamazsınız zaten.

olay anında ararsanız da kimse sizi polis çağırdı diye şahit yazmaz, hele zorla görgü şahiti olara olarak hiç yazamaz sanırım. ama sanırım diyorum hukukçular doğrusunu söylesin.

en olmadı olay anında birisi polisi arasın diye bağırın onlar arasın artık. ama ihbar edin mutlaka bir şekilde :)

c1b2k3

Hayır öyle tinerci minerci için şahitlik istemez kimse. Söylendiği gibi, ekiple paylaşılabilir numara. “Nerede gördün” falan diye sorabilirler.

Türlü çeşitli konuda aramışımdır 155’i. Sadece komşuya giren hırsızları ihbar ettiğimde saklandıkları yeri bulamayıp aradılar. Yakalayıp götürdükten sonra da telefon edip “şahitlik EDER MİSİNİZ” diye sordular.

Öyle karakolundan arabasından çıkmayan polise ben denk gelmedim. “Karşı apartmanın kapısını biri kurcalıyordu” dediğimde gelip sokakta kaç tur attılar. “Üst caddede hayvan evladının biri 45 dk’dır drift atıyor. Bir yere girecek” dediğimde fellik fellik aradılar. Yine “mahallede bir yerden ah uf diye sesler geliyor” dediğimde yine gelip sokaktaki sesleri takip ettiler.

Adresini söylemeleri de normal. E-devlettir şudur Budur derken telefon numaran zaten kayıtlı oluyor emniyette.

Mümkün mertebe devletin gözüne görünmemeye çalış ama insanlara risk oluşturan bir durum da varsa çekinme. O çocuk tineri çekip çekip komşunun oğlunu keserse vicdanın rahat bırakmaz.

lazor
1

mobil görünümden çık