Merhaba

Geçen düşünüyordum da, biz hep insanların çeşit çeşit hayvanla cinsel ilişkiye girdiğini biliyoruz. Ancak duyduğuma göre bu durum doğada sıklıkla yer alıyormuş ve farklı türler birbirleri ile çiftleşiyorlarmış. Aklıma gelen ise acaba bu doğanın yeni türler yaratmak, olasılıkları artırmak için kullandığı araçlardan birisi olabilir mi ? Düşük olasılıkla da olsa farklı türlerin birbirlerine çekici gelmelerini sağlayan mekanizmalar ile yeni canlı türlerinin oluşmasını amaçlıyor olabilir mi ?


 

farklı tür çiftleşmesinde verimli döl olmuyor (diye biliyorum).

doxanikee

farklı soy ve farklı tür aynı şeyler değil bu arada. yani bir at ile eşeğin birleşmesiyle, deve ile su aygırının birleşmesi aynı şey değil.

bilinen birçok köpek türü örneğin, farklı türlerin çiftleşmesi ile elde edildi.suni olarak.

veya katır, eşek ile at birleşmesi sonucu gibi.

doğada böyle baskın bir eğilim yok sanki, ama suni olarak dış etkenler ile olabiliyor sanki.

reanarchy

Ufak bir bilgiyi duzeltmeye geldim. Turlerarasi ciftlesme olabiliyor ve bunlar bazen verimli dol verebiliyor. En onemli ornek Neandertal ve Homo sapiens. Tabii bu ciftlesmelerde bilincli bir bicimde cesitliligi artirayim durumu pek yok. Ne dogada bu bilinc var, ne de Sapiens haricindeki turlerde. Lakin evet, cesitli kosullarda bu ciftlesmeler ise yarayabiliyor. Ama bu karismalar yeni bir canli turu olusturacak kadar yogun olmuyor.

Boyle bir egilim hangi mekanizma ile saglanir bilemedim su an. En azindan su ana kadar boyle bir calisma okumadim.

evrim halkasi

Su samurları yavru foklara halleniyomuş mesela.

Canlı yılanbalığıyla mastürbasyon yapan yunus bulmuşlar.

Bunların evrimsel bir faydası olabilemez ama.

inawen
1

mobil görünümden çık