Merhabalar, bizim hanım bakteri oluşumu konusunda çok hassas. Yiyecek kestiğimiz kesme tahtalarında bakteri oluşabilir diyor. Haklı da belki. Cam kesme tahtası aldık. O da bıçakları körlüyor hemen.

Biz yine tahta alacağız. Ama hangi ağaçtan olmalı bilmiyoruz. Bizim köyden gelen meşe ve çam tahtaları oluyordu eskiden. Kütükten elle yapılmış. Onlar çok güzeldi ama piyasada yok.

Ne tercih etmeliyiz acaba?

 

Bambu?

sutlu nescafe

bambu alin, 3-5 ayda bir degistirin oyle pahali birseyde almayin. kestiginiz sey bitince iyi temizleyin

try again fail again fail better

mesele hijyense camdan sonra plastikler en hijyenik olanlari.
ama onu da cok sik degistirmek pek yesil bir hareket olmaz. tuketim, atik olusturma vs. anlaminda.

jimicik

Plastik bile tahtadan sağlıklıymış bu konuda.

red g

Ben etlere ayrı sebzelere ayrı tahta kullanıyorum. Hangi malzeme olursa olsun bıçak zedeliyor, en güvenli yöntem tahtaları ayırmak.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

Et kesme tahtası mutlaka ayrı olsun. Bambu kullanıyorum ben, sık sık değiştiriyorum.

peggy

Şimdi aklıma gelen bir fikri paylaşayım, kesme işlemi yaparken tahta üstüne pişirme kağıdı koyup işlemden sonra çöpe atsanız?

John Bloor

Tahta en iyisi, plastikler tahtaya göre daha sağlıksız. Sebebi düzenli kullanım sonrası plastik yüzeydeki mikro kesikleri temizlemesinin imkansız olması ve tahtaya göre daha çok bakteri tutması.

Haldamir

araya gireceğim müsadenizle.

bu kesme tahtaları vernikli olmuyor mu? plastik gibi sağlıksız olmuyorlar mı bu şekilde?

saygılar

Mehmet Ersoz

bence sen yengeyi değiştir öyle hayat mı geçer amk yok bakteriymiş yok bilmeneymiş...

hosein

Kağıt kullanma önerisi uygun olabilirdi eğer o kağıtlar üretilirken kimyasal kullanılmamış olsaydı. Kullandığımız kağıt peçete, havlu, yağlı kağıt vs. hepsinde beyazlatıcı ve formaldehit kullanılıyor. Başka yönden risk almamıza neden olur.
Tahta iyidir. Cam da çiziliyor, çizilmeyen cam yaptılarsa onu bilemem.

O kadar titizlenmeye gerek yok bence, cam fanus içinde yaşamıyoruz. Mikroplar bakteriler her yerde var, vücudun bağışıklık sistemi onlarla başediyor zaten. Bağışıklığı tembelliğe alıştırmak iyi değil.
Risk yaratabilecek kadar maruz kalmamak, çapraz zehirlenme vs istenmeyen durumlara zemin yaratmamak adına et, balık, tavuk tahtalarını ayırın, temizlerken sıcak su kullanın. Cilalı tahta kullanmayın.

hayat aklini konusacak bir filozof uret

en hijyeni cam sanırım.

herhaltibiliyoring

Mandolin alin onun yerine. Cesitli sekillerde kesen alet var ya. Aletlerle halledin isi o kadar rahatsizlik oluyorsa, cunku onun sonu yok. Yok o da olmuyorsa 100luk kagit tabaklar satiliyor, en ince olanini alin onlarda kesip atin.

beriberi
1

mobil görünümden çık