organ bağışını kastediyorum aslında. ben birisine bağışladım diyelim böbreğimi ya da karaciğerimi. benim bağışladığım kişi de öldükten sonrası için başkasına bağışladı aynı organı falan. böyle böyle gider mi bu iş bir sınırı var mı?




 

bence nasıl bakıldığına bağlı. Senden sonraki adam içkinin, ilacın dibine vurursa karaciğeri çok yorabilir mesela. Ya da çok temiz yaşıyor olabilir. Sınır bence normal insanlar kaç yaşlarına kadar yaşıyorlarsa o civarlarda olur diye tahmin ediyorum.

senolll

farkli organlarin yaslanma hizlari her insanda farkliymis diye okumustum. organina bakar heralde :)

hophophoba

bilimsel bir temele dayandıramadığım kendimce mantıklı düşüncem,
organ nakli esnasında bu organların travmaya bağlantılı aldığı hasar toplam ömründen çalıyor olabilir. sonuç olarak sistemleri iflas eden bir hastadan alınıyor bu parçalar çoğu zaman. sanırım burada en önemli faktör nakil edilen hastanın hücresel yenilenme hızı (organın adapte olma süreci ve kendini yenileme kabiliyeti açısından).

angelofdeath

www.eksiduyuru.com

olanlaolunmaz

bi böbrek en iyi ihtimalle 10 yıl falan çalışıyor, sonrası tekrar nakil. tek nakilin bile uzun süre çalışır kalması zor. öyle ordan al oraya tak falan olayı mümkün değil.

doxanikee

www.sciencefocus.com Burada organ nakli yapıldıktan sonra birkaç hafta içinde ölen bazı hastaların organının tekrar nakledildiği yazıyor ama nadir durumlarda diyor.

www.popsci.com burada da, organların genellikle tekrar nakledilmediği söyleniyor; ilk nakildeki hasta yeni organa ihtiyaç duyacak kadar ağır durumdaysa, organ zaten yoruluyor ve ağır bir ikinci hayat yaşıyor deniyor. @angelofdeath'in söylediği gibi, ölüm travması da organa zarar veriyormuş.

kobuzchu kiz

böbrek için 5 sene 10 sene ömür biçenler olmuş. 1986 da nakil olmuş ve nakilli böbreği halen çok iyi şekilde çalışan hasta tanıyorum. göztepe sgk da takipteki hastalarda yirmi yılı geçmiş çok sayıda hasta var.

trick style
1

mobil görünümden çık