Selamlar,

Mart sonunda SMMM yeterlilik sinavina girecegim 8 dersten. Sadece gecmis 4-5 yilin cikmis sorularina yogunlassam yeterli olur mu? Baska tavsiyelere de acigim. tesekkurler


 

bunun için genelde dersaneye gidiliyor, geçmiş yıl soruları gibi bir kavram yok bu sınavlarda, ciddi ciddi çalışılması gerekiyor, hızlandırılmış dersler için gidebilirsin cunku normal dersler çoktan başladı. ya da kaynak kitap seti alıp kendin çalışabilirsin

eja

dershanelerin verdiği genellikle test usulü sınav olan staja başlatma sınavi için kurs. hala değişmediyse yeterlilik sınavları klasik oluyor. o yüzden dershane hocasından çok üniversite hocalarının ders verdiği daha bir uzmanlık gerektiren kurslar iş görüyor. bu kursları da daha çok mali müşavirler odaları düzenliyor. onları tavsiye ederim.

kaldı ki geçmiş yıl soruları da yardımcı olacaktır.

kibritsuyu

@kibritsuyu ne kadar güncelsiniz bu konuda?

aralık sınavına girdim, dershanesiz çok zor, deha bakırkoy'ü tavsiye ederim ki staj başlatmada da gitmiştim, odanın kurslarıda mevcut ama çok tercih edilmiyor yine staj başlatmada ki gibi..

eja

Tesekkurler cevaplariniz icin - suan icin yurtdisinda yasadigim icin kursa katilmam mumkun degil. Deha test kitabiyla gecmis yillarda cikmis sorulara yogunlasmak en mantiklisi sanirim.

kakoy

sınav test değil yalnız, yazılı sınav, vergi boşluk doldurma ve hesaplamalar şeklinde, muhasebe monografi şeklinde, konu konu çalışmak gerekiyor, geçmiş sorulara bakın tabi ki ama aynıları çıkmıyor soru kalıplarını görmüş olursunuz, mantığını anlarsınız

eja

@eja: güncel değilim, 13 yıl olmuş ben yeterliliğe gireli. ama sınav dediğiniz gibi hala klasik ise dershaneden çok mali müşavir odalarının eğitimlerini öneririm. ben girdiğim dönemde tesadüfen öğrendim, bizin okulun hocaları hazırlıyormuş soruları. hoca kendi söyledi, ben hazırladım o soruları, kaç aldın diye. e ankara mali müşavir odalarına da bu hocaların asistanları gelip anlatıyordu kursta. bence kpss kursu tarzında bir kursta hoca olandan daha isabetli olur soruyu hazırlayan hocanın asistanının anlatması.

ha şimdi soruları kim hazırlar bilmem ama yine herhalde üniversite hocası denkliğinde birileri hazırlıyordur.

kibritsuyu

Son 5 yıl sorularına bak dönüp dolaşıp aynı soru mantığı ile hareket ediliyor diye biliyorum

karabela
1

mobil görünümden çık