bi kasede çırpıyorum tavaya döküyorum ama üzerinde hep beyazı pişmemiş şekilde kalıyor. bu resimdeki gibi hiç yapamadım. nasıl yapıyorlar ki?

www.diyetkolik.com


 

pişmiyorsa eğer ters yüz etmiyorsun demektir.

funl

Erken alıyor olabilirsiniz. Bir de burada kaşarlı omlet diyor, kaşarlar hafif yanmaya başladığında bu görünümü alıyor olabilir, kaşar atıyor musunuz? Gerçi kaşar atmasanız da bu görünüm sağlanabilir biraz bekletilerek. Belki de siz sadece şemsiye yapmalısınızdır. Herkes omlet yapacak diye bir şey yok. :/

edit: ben çevirmediğinizi hesaba katmamıştım hiç, "yok canım, o kadar da değildir. plastic_angel yapmaz öyle şey." demiştim. gerçek mi bu?

rahip janick

altı pişince ters çevireceksin. çevirince üstte kalan kısım aynen böyle olur.

kibritsuyu

Kimi cafelerde biraz piştikten sonra şekli bozulmadan üstü de pişirmek için kısa bir süre fırına atıyorlar. Üzerine kapak örtüp altını kısarak da böyle sonuç alabilirsin, çevirmek de bir diğer seçeneğin

Nature Works

kapağı kapalı pişirmen gerekiyor. bu sekilde cevirmeye bile gerek kalmıyor. altı kısık olacak ama en kısık değil. üstte kalan sıvı kısımları pişirmek için kapagı acmadan tavayı hafif kaldırıp yuvarlama hareketi yapmak gerekiyor. anlatabildim mi bilmiyorum ama o sıvı kısmı tüm yüzeye yayıyorsun işte. tabii bunları yapmak yerine cevirebilirsin de.

yuvarlanantencereninkapagi

www.youtube.com

fotodaki gibi kabarik istiyorsaniz daha cok cirpmak gerekiyor tavaya dokmeden. tuz dokerseniz kabariklik azaliyor.

ustunun pismesi icin altini kisip kapak kapayacaksiniz.

jimicik

Bu zaten çevirmiş, kapağı kapalı olsa bile üstü bu şekilde tam pişmesi için altı baya pembeleşir, alt üst yapmayacaksınız bile pişirdikten sonra düz tabağa ters çevirin bari böyle görünsün.

mslny

Kapaklı tavada yap. Üstü açık pişirirsen çevirmeden böyle olmaz.

i m cool with that

Ya alt üst edeceksiniz ya da üzerine kapak koyacaksınız.

SiyamkedisiZorro

Yumurtayı çırparken içine birazcık süt de koyabilirsiniz.

sopiro

Sopiro +1

boran79
1

mobil görünümden çık