
''arkadaşlar benim tecil 31/12/2018 tarihine kadar öğrenci olduğum takdirde devam ediyor. fakat bu yaz döneminde mezun olmayı planlıyorum. ''
lisanstan mezun oluyorsanız, diploma ya da çıkış belgenizle askerlik şubesine giderek mezuniyet tarihinizden itibaren 2 yıl geçerli teciliniz olur.
''Tecilim yıl sonuna kadar fakat mezun olursam eylül ayında mı askere giderim ? ''
yazın mezun olursanız, ağustos 15'e kadar as. şb'ye gidip ben askere gideceğim derseniz en erken kasımda asker olursunuz.
''yoksa mezun olduktan sonra tecil hakkımı kullanabilir miyim ?''
tecil ettirirseniz 2 yıl teciliniz olur. ettirmezseniz askere gidersiniz.
bu üstte verdiğim cevaplar, yazın lisanstan mezun olacağına dair. eğer yüksek lisans ise 2 yıllar 1 yıl olarak değiştir.
''ya da tezsiz yüksesk lisans işine ne dersiniz ? ''
valla sen bilin.


29 yaşında mezun olup iki yıl tecil ettirme hakkım var yani değil mi hocam ? 29 yaş sınırına geldiğim için iki yıl tecil ettirme hakkım elimden alınıyor mu?


89lusun ve lisanstan mezun olacaksın anladığım kadarıyla.
Maalesef 29 yaşın seneye dolacağı için 2 yıl daha tecil hakkın olmuyor. 31.12.2018 e kadar tecilin devam eder sonra biter.
Yükseğe başlarsan tecil devam ettirebilirsin. Aksi takdirde 01.01.2019 tarihinde yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.


o zaman tezsiz bir yüksek lisans programına başvurmak farz oldu. umarım bedelli çıkar o zaman içerisinde.


29'da lisans'tan mezun olup 2 yıl tecil alınabiliyor. almışlığım var.
