
merhaba,
saray alüminyum sitesinde bazı profilleri inceleyebilirsiniz. tırnaklı yapacaksınız muhtemelen. tırnaklar esneyip geçecek ve çekince çıkmayacak. imalat için mi çalışma için mi yapıyorsunuz?


üretim olacak seri şekilde. Alüminyum profilin içine konulan ürünler arzalandığında incelenmesi için çıkarılmasıda güç olmamalı yan kapakların


Böyle bir durumda kapak ya plastik olacak ya sac ya da alüminyum vb.
Her ne olursa olsun kapağın alüminyumdan çıkmasını engelleyecek tırnak sistemi olmalı.
* plastikte iş kolay, sıfıra sıfır enjeksiyon kalıbını yaparsın, esnetip tıkarsın yerine.
* diğer türlü yapılacak sac kapağın kalıbı hassas olmalı. u büküm yapıldıktan sonra tırnaklar alüminyum üzerindeki deliklere +- 0,1 mm toleransla oturmalı yoksa bolluktan dolayı yerinden çıkma, sıkılıktan dolayı çıkarmaya çalışırken alüminyuma hasar verme gibi durumlar olabilir. bu kapağın tırnaklar yerine oturduktan sonra u bükümünün iç radyüs kısmında ters açı bulunmalı. oturduktan sonra pot yapmaması için.
neyse daha kahvemi yapmadan mesaiye başladım :p
daha önce plastik kapak kullanıp maliyetten dolayı saca geçmek isteyen bir firma ile çalıştım. sacın progresif kalıbını tasarladım diyim. pek detay veremiyorum ama malum bu işler patente, ar-ge'ye giriyor, hatta patent ödülü aldı geçen ay.
edit: ödül benim değil ürünü çizen elemanların, biz işin görünmeyen kısmındayız :p sorsan ürünün ilk hâliyle kalıptan çıkan hâlinin alâkası yok, her yerini değiştirttim :d
