Merhaba;

Benim iki köpeğim var, bir arkadaşımı da köpek sahiplendirmek konusunda cesaretlendirdim uzunca bir süredir takip ettiği border Collie cinsi köpeklerden sahiplenmek istiyor ancak hem kendisinin ilk köpeği olması açısından hem de bir sürü internette okuduğumuz apartmanda bakmaya uygun olmadığı konusundaki uyarılardan sonra sizin deneyimlerinizi, bilgilerinizi sormak istedik.

Border Collie cinsi köpekler evde bakmaya uygun mudur?

 

border collie hem hareketli bir köpek, hem de deli gibi tüy döker. apartman dairesinde zor olur.

sir gawain

border collie çoban köpeğidir. çok hareketlidir. evde bakılır mı, bakılır ancak hem o mutsuz olur hem de siz. günde 1-2 saat koşturabilecekseniz düşünülebilir yine de.

jangbogo

Border collie çoban köpeğidir. Eskiden sürü gütmesi için kullanılırdı. Çok büyük bir arazide sürekli koşturan bir köpekti yani. Zaten showline değil workline grubuna ait bir köpek yani iş köpeği. Workline sınıfına dahil olan hiçbir köpek apartman yaşantısına uygun değildir. Golden retriever tarzı köpekler daha uygun olacaktır.

leylasoysal

aman aman uzak durun lütfen. ilk köpek için en tercih edilmemesi gereken ırklardan biridir çoban köpekleri ki hele border collie.. aman aman.. lütfen, rica ediyorum başka bir ırk düşünün. çok çok sportif, spordan spora koşan insanlar değillerse enerjisi böyle bir köpek seçmek yerine daha düşük enerjili bir köpek seçmek daha mantıklı olur.

vedderbaug
1

mobil görünümden çık