hangi firma ile göndermeliyim?
ne kadar sürede gider sizce?
fiyat hesaplama araçları var ama telefonu zarfa koyarak hesap ettim olur mu ki acaba?
90 TL ile 90 Euro arasında diyor fiyat. ama aslolan mümkün olan en kısa zamanda gitmesi, parası ikinci plan.

hiç girmeyin o işe gümrükte kalır muhtemelen,


neden gümrükte kalsın? almanyaya gönderim yasak listesinde telefon yazmıyor. getirirken de faturam var, kaldı ki elden getirecek kendi gelirken.


geri gelmesinde elden gelecekse problem yok. ama giderken alman gümrüğünde kalır .. yanılmıyosam burdandı bi arkadaşın laptobunu ailesi göndermişti almanyaya, gümrükten çağırıp değer beyanında bulunmasını ve vergisini istemişlerdi.
siz bilirsiniz yinede


yine de yardım edeyim, dhl bir 1-2 işgünü içersinde teslim eder. fiyatı en pahalısı olandır. 60-80 eur isterler.
fedex türkiyede mng kargo idi yanılmıyosam dağıtıcısı 5 -6 günü bulur onlarda 60-100 tl arası isterler
ptt hızlı kargo 50-70 tl arası bir hafta içerisnde teslim ederler.


PTT ile en ucuz tutar.
Göndermenizde de geri istemenizde de sorun yok, eğer imei kayıtlı ise servisten alınan yazıyı da içine koysunlar geri yollarken yüksek ihtimal gümrükte bu benim telefonumdu şeklide yapacağınız açıklama ile geçecektir rahatlıkla. Yani en azından genelge öyle diyor.


Teşekkür ederim. Amerikadan kendim elden aldım, fatura benim adıma. BTK kaydı da kendi pasaportum üzerinde.
olur da serviste cihaz değişirse IMEI değişikliği kağıdı isteyeceğim, onu BTK'ye verip IMEI değişikliği yaptıracağım.
yani gümrüklük, vergilik bir işlem yok. o konuda şüphem yok zaten. anca yokuşa sürerler, belgelerle ispatlarım ben de.


almanya gumrugune takilacak denilmis zaten, turkiye'den cikmasinda sorun olmayacak.
neyse bol sans.
