Toplam 4 ay çalıştığım işimden sebepsiz ve aniden çıkarıldım. Çalışma sürem içerisinde sigorta da yapılmadı. İlk 2 ay deneme süresi sayılsa bile yine de 2 ay sigortasız çalıştırılmış oluyorum. İşten çıkarılma da aniden ve telefonla oldu. İhbar tazminatı talep edebilir miyim, etmeli miyim? Kötü de ayrılmadık aslında ama o da benim enayiliğimden yani tazminat istesem çirkefleşeceklerinden eminim. Ne yapmam gerekiyor sizce bu süreçte?




 

çalıştığını kanıtlayabilirsen seni sigortasız çalıştırmış olmaları kıdem veya ihbar tazminatı hak etmene engel değil ancak bunun için öncelikle hizmet tespit davası açman lazım.
www.lebibyalkin.com.tr

Bruce

deneme süresinin sigorta ile alakası yok. bir gün de çalışıyo olsaniz sigorta zorunlu. yani sizi 4 aydır sigortasız çalıştırmışlar.

alo 170 olması lazım bi ara.

elorelia

Şikayet edin, işyerine haber vermenize gerek yok, iş yerine giden müfettiş diğer çalışanlarla konuşur, orada çalıştığınızı kanıtlayan evrak filan varsa daha kolay, ihbar tazminatını işveren çıkarıyorsa vermek zorunda, ayrıca deneme süresince de sigorta yapmak zorundalar.

elikası
1

mobil görünümden çık