Merhabalar. Bulundugum ildeki dis hekimligi fakültesine agrıyan yirmi yaş dişi icin muayeneye gitmistim. Genel bir diş kontrolünden sonra agrımayan iki tane disimin dolgu olmasi gerektigini söyleyip yarın icin randevu verdiler. Yirmilik dis yogunluk sebebiyle sonraya kaldi. Simdi

Sordugum zaman disin dolgu olmasi icin agrimasina gerek yok. Dolgu disi korumak icin yapilacak dedi. Sizce dogru bir uygulama mi bu? Yarin gideyim mi? Fakülte oldugu icin ücretsiz olacak.

Tesekkurler

 

hocam sen başkasına da bi görün.sırf çürük duruyor diye ağrımayan dişe dolgu ilk kez duyuyorum.seni kobay olarak öğrencilere vericekler :D

regardless of what they say

Doğru tabii. Benim de hiç şikayet yaşamadığım kırık bir diş vardı. İleride olması muhtemel problemlerin önlenmesi için kapatılıyor. Işın dolgu yapılırsa da yıllar boyu kullanabiliyorsunuz bir sıkıntı yaşamadan. Başa gelmeden önlemek lazım böyle şeyleri. Diş problemleri çok can sıkıcı şeyler :)

desdenova34

öyle olur zaten.

bazen yüzeyi çürüyo fln, ya da bi zayıflık oluyo, ileride çürük olacağı belli, oralara dolgu yapıyolr.

ağrı olması demek çürüğün derine inmesi demek zaten

nucleon

olur. ilerlemeden yapılır.

sttc

Cahil tipler yine damlamış.

Dişi korumak için dolgu yapmak iki şekilde anlaşılır,

1. Fissur sealant. Google it.

2. Başlangıç halindeki çürük restore edilir. Başlangıç halindeki çürük de ağrı yapmaz zaten. Ağrı yapınca tedavisi değişir çoğunlukla.

Git.

Corrigan prefers beer

Ağrı demek, epey ilerlemiş demek.

Ağrı yokken durumu tespit etmek erken teşhis gibi bisey.

Yaptirin.

fever
1

mobil görünümden çık