araba giderken frene basıyorum ve devir mesela 1 deyse -1 e düşüyor bazen stop edicek gibi hissediyorum. etmiyor ama edicek gibi hissettiriyor. sizce ne bozuk olabilir? ya da normal mi?




 

çok anlamam bu işlerden yanlışsam gönül rahatlığı ile beni taşlayabilirsiniz benden sonra yazacak arkadaşlar.

dönerek giden bir şeyi durdurmaya kalktığında devir sayısı mantıken düşmez mi ? Normal yani.. ben mi anlamadım yoksa :/

AlsterWasser

Frene nasıl bastığın önemli ? hızlı mı yavaş mı?

xdenizx

manuel, normal basıyorum, boşa alıp basıyorum o yüzden, yoksa tabi düşer ama boşa alıp basınca biran normal rölantinin altına iniyor devir ne iş anlamadım

sipsiyah

Fren hidroliği motordan güç çektiği için nornaldir fakat rölanti düzenleyicisi düzgün olan bir araçta farkedilmesi zordur. Ani frende debriyajda bile olsan stop edebilir eski araçlar bu nedenle.

bos gezenin bos ustasi

baskı balata sorunu gibi geldi bana

false pretension

balatalar tam ayırmıyor olabilir. bu durumda tam tersi yokuş aşağı inerken debriyaja bastığında devir rölantiden yüksek olacaktır.

ama vitesi boşa aldığında ve frene bastığında bir sorun varsa baskı balata ile ilgili olamaz. arka stoplar çok akım çekmez ama bir şekilde arabanın elektrik sisteminde arıza varsa, akü çok düşük ise birden akım çeken birşey devrin kısa süre düşmesine sebep olabilir. bunu test etmek istersen tüm farları kapatıp. biraz bekleyip uzunları yakarak araç devrinde benzeri bir fark olup olmadığına bakabilirsin.

orpheus
1

mobil görünümden çık