hangisi doğru?

1) frene basiliyken vitesi n'ye getir, el frenini çek, p'ye getir.
2) frene basiliyken el frenini cek, vitesi p'ye getir.
3) frene basiliyken vitesi p'ye getir, el frenini cek.

 

1 doğru.

Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir

cevap veriyorum 1, n ye al el frenini cek ayak frenini bırak yük disklere binsin sonra p ye al.

Sir Anthony Hopkins

ben p'ye alıp el frenini çekiyorum. -ki bence doğrusu da bu. Ama çok da birşey farketmeyecektir dilediğin gibi yapabilirsin.

yalnız 1. seçeceğin bürokrasisi çok fazla, onun dışında 3 iyi, olmadı 2'nin de gideri var. otomatik vites araba da araba gitme meyilli olduğundan ben önce bu meylini kesiyorum p ye alarak, ardından da el frenini çekiyorum.

edit ben yazana kadar, 2 kişi yazmış onlara muhalefet ediyormuşum gibi olmuş ama öyle birşey yok. Ben yazmaya başladığımda boştu hep buralar.

mete kudur

@sir anthony el frenini çekince yük disklere biniyor da ayak freninde neye biniyor? açıklamanızın bir yerinde bir hata var.

soruya cevap olarak da bugüne kadar hep 3ü kullandım, başka türlü kullananı da görmedim. ki galerimiz falan vardı yani, arabaların içine doğdum neredeyse.

gkhncnzdgn

@sir anthony hopkins +1 yokuşta park ediliyorsa yükü şanzımana bindirmemek lazım. Diğer türlü düzlükte pek bir önemi yok sırasının.

reactionic

@gkhncnzdgn: ayak freninde de yük disklere biniyor. inip evinize gitmeyip sabaha kadar ayağınız frende duracaksanız evet fark etmez. ama ayağınızı frenden çektiğiniz anda ayak freni tekerlekleri bırakacak. aracı şanzıman tutmaya başlayacak. ha el freni de tutacak elbet ama özellikle yokuşta asıl yük el freninden önce şanzımanda olacak.

ben hayatımda otomatik araç kullanmadım. düz viteste ne yaparım? araç viteste, ayağım debriyaj ve frende iken kontağı kapatırım. önce ayağımı debriyajdan çekerim. sonra el frenini çekerim. buraya kadar binen yük falan yok. ama ayağımı frenden çektiğim anda, araç da biraz meyildeyse lönk diye bir şey olur. ayak freni tekerlekleri bırakır, başka bir güç tutmaya başlar. hah işte o aradaki boşluk şanziman dişlilerine yük bindiriyor. aracın çoğunu aslında el freni değil, şanzıman tutuyor. aslında yapmam gereken vitesi boşa almak, el frenini çektikten sonra ayak frenini bırakmak, o löngürdemeyi el frenine yükledikten sonra vitese takmak. böylece arabayı dişliler değil, el freni tutar. ama alışkanlık işte.

bu dediğimin otomatikteki karşılığı da 1. seçenek oluyor.

kibritsuyu

@kibritsuyu sanırım ben de aynı şeyden bahsediyorum ama belki yeterince açık anlatamamış olabilirim.
aracı durdurduk ayak freni ile, eski nesilse tork konvertöründen de boşaldı sadece ayak freni tutuyor. ayak frenini bırakmadan el frenini çektik, vitesi de P'ye aldık, en son ayak frenini bıraktık. burada bir sarkma oluyor evet, eğer bu esnada şanzımana binen yük otomatik vitesli araçlar için sorun oluşturuyorsa gezegendeki neredeyse tüm otomatik vitesli araçlar yandı demektir, çünkü farklı bir yöntem kullanan görmedim desem yeridir.

gkhncnzdgn

cevap 1 kesinlikle.
direkt p ye aldığında, arabaya tekrar bindiğinde; p'den başka vitese geçişte problem varmış gibi oluyor zaten..

hede hodo

Otomatikte N'ye almadan P'ye alırsan tüm yük şanzımana biniyor, Kibritsuyu çok güzel açıklamış. Vitesi N'ye getir elfrenini çek P'ye al.

angelus

@acemi
büyük bir şanzıman arızasından dolayı sorun yaşayan sadece 1 adet otomatik vitesli araç gördüm hayatımda, tork konvertörlü 97 model toyota carina e. sorununu maalesef hatırlamıyorum, iki yıl içerisinde bozulmuştu. ki mercedes s sınıfı, toyota land cruiser gibi cüsseli araçlardan bahsediyorum, hala yollardalar, 300-500 bin kilometrelerde. zamanında ve doğru olarak müdahale edilen araçlar tabii bunlar, servis veya uzman bakımlı.
dsg başka bir konu, onu ayrıca konuşmak lazım.

gkhncnzdgn
1

mobil görünümden çık