Arkadaşlar bilgisayarıma format atmak istiyorum fakat bir şeyler oldu sanırsam kendi kendine reset atmaya başladı, fotoğrafları ekledim ekranda çıkan yazılar bunlar sorun nedir neden bunu yapmaktadır? Teşekkürler.




 

yok havayla suyla bir alakası elektirik kesintiside yaşamadık bir yer de var bir hatada bulmak mesele.

Attention

koyduğun resimler resetle ilgili bi fikir vermez sanırım ama elektrikten bahsedilen kesilmesi değil. soğuk havalarda klimalara, ısıtıcılara filan abanıldığı için gelen voltajlarda dalgalanmalar olabiliyor. bu dalgalanmalar sırasında bilgisayar yeniden başlayabilir. benim böyle bi sorunum olmuştu 4-5 sene kadar önce. bu bi ups alarak giderilebilir. reset nedeni başkaysa bilemem.

tepedeki psychedelic adam

eğer işlemci çok ısınırsa bilgisayar kendini resetleyebilir. fanı bozulduğunda bende öyle olmuştu. belkide ondandır?

eter

gördüğüm kadarıyla 5-6 senelik bir masaüstü kullanıyorsun. artık ufak tefek sorunlarına göz yumman gerekiyor... ki gözüken sorun da bunlardan biri. bilgisayarın ramlarini görüyor ve 1.5 GB olarak doğruluyor. bunun ardından ekran kartını görüyor ve 128 mb olarak doğruluyor... bundan sonra HDD ve CD-Rom u görmesi gereken yerde sende takılıyor. bunun nedeni son günlerde havaların çok soğuması ve evde olmadığımız saatlerde bilgisayarın soğuk havaya uzun süre maruz kalması. daha sonra sobayı açıyoruz ve oda ısınıyor. bu olay devamlı hale gelince, bilgisayar içindeki parçalar genleşme ve büzüşmeden dolayı yerlerinden oynayabiliyor. yapmanız gereken bilgisayarın yan kapağını çıkartarak tüm kablo ve donanımların yerlerine iyice oturduğundan emin olmak. bunun için yerlerine iyice bastırmanız gerekiyor. özellikle Harddisk kablolarını.

orion takim yildizi
1

mobil görünümden çık