Benim minnoş oğlum 7 aylık. Dünyanın en sevgi dolu en uysal en zararsiz ve birazcik haylaz kedisiydi. Ama herhangi birine bir şeye zarar vermezdi. Şimdi sürekli ısırıyor her şeyi yere atıyor kendisini sevdirmiyor. Kucağımdan inmeyen kedi şimdi uzerime atlayıp ısırıyor yalnızca.

Nedendir sizce, ne yapsam geçer?


 

ergenliğe girmiş. dalga geçmiyorum, kedilerin ergenlik/yetişkinlik dönemi 6-7 ay civarı birşeye rastlıyor yanlış hatırlamıyorsam. asıl kişiliklerinin oluşup yerleştiği dönem bu.
erişkinliğe girerken ilk kızgınlık dönemi de başlar (yani ilk cinsel kızgınlık dönemi).. çiftleşmek istiyor olabilir, veya ne halt edeceğini bilemediğinden asabiyet yapıyor olabilir.. etrafa işiyor mu, koku bırakmaya çalışıyor mu biraz gözlemleyin. işaretler bunlar oluyor genelde.

kısırlaştırma operasyonundan sonra da benzer karakter değişimleri olabiliyor. veterinerinize bi sormanızı öneririm yukarda anlattıklarımı.

delimine

Kızgınlığa girmiş ya da giriyor, hekiminize bildirip kısırlaştırın

mutlusismankedi2015

Artık o da koca bir adam:) buna alışın. Belki bir daha hiç kucağınızda durmayacak, yanınızda uyumayacak. Bizim de koltukta sürekli yanımızda oturan uyuyan kedimizin huyu da öyle değişmişti.
Artık onun istedikleri olacak:)
Bir de ayından emin misiniz? Son kalan eski dişlerinin dökülüp yerine yenilerinin çıkma dönemi. 5-6 aylıkken tamamlanmış olması lazım ama gecikmiş de olabilir. O da sizi ısırmasının sebebi olabilir.

artci sarsinti
1

mobil görünümden çık