Bilgisayar kurtları, network ustaları, IP kameradan anlayanlar,donanımcılar, yazılımcılar veya başına gelmiş olan kardeşler ocağınıza düştüm bir yardım.

İş yerine güvenlik amaçlı bir ip kamera aldım. Xiaomi Yi 720p bir kamera, işimi görüyor. Lakin bir problem yaratmaya başladı. Birbirine modem üzerinden bağlı iki PC'nin bağlantısını anlık olarak koparmasından mütevellit sorunlar yaşıyorum.

Şöyle ki; bu 2 bilgisayarlardan (ANA PC ve YAN PC olarak bahsedeceğim) söz konusu programın exe ve datasına sahip ANA PC normal çalışıyor. YAN PC'de ANA PC'deki datayı kullanıp yazıyor değiştiriyor. Ancak bir süre sonra bu YAN PC'de kopma olduğuna dair bir hata alıyorum, data yazamıyorum diyor. O programı ctrl-alt-del yapıp kapatıp açmadan hiçbir şey yapamıyorum. Bu gün içinde defalarca oluyor. IP kamerayı fişten çektiğimde her şey normale dönüyor. Bu arada YAN PC'de internet kopmuyor. Sadece ANA PC ile olan bağlantısı kopuyor, sanırım çok kısa süreliğine oluyor bu kopma.
Fikri, tecrübesi olanlardan yardım bekliyorum.

Bilgilendirme; Aklıma port açmam gerekebileceği geldi, modem üzerinden port açtım bir işe yaramadı. Ayrıca kameranın browser üzerinden erişilen bir arayüzü yok her şey telefondaki uygulama üzerinden yapılıyor.

 

Kabloyu değiştirmeyi denesen?
Bağlantının neden koptuğunu tespit etsen sorun çözülecek gibi.

cakabo

IP kamera kablosuz wi-fi üzerinden çalışıyor. Bilgisayarın bağlantı kablosunda sorun olsaydı IP kamerayı kapatınca sorun düzelmezdi sanırım.

nicotinell sakizli muhallebi

IP çakışması var gibi geldi bana. hepsi aynı networkte olduğu için port açmana gerek yok. dışardan yani internet üzerinden erişmen gerekirse port açman gerek.

IP çakışması yoksa modemin wireless'ı saçmalıyor olabilir

washe

IP çakışması aklıma geldi tüm PC'lere ve kameraya hatta cep telefonlarına tek tek IP'mi belirlemeliyim bu durumda? Aslında modemin arayüzüne girip kameraya sabit IP atamaya çalıştım ama sorun düzelmedi.

nicotinell sakizli muhallebi

modemden her cihaza IP adresini kendin ata, sonra da modem de dahil tüm cihazları bi kapatıp aç, hepsi baştan IP adreslerini alsınlar öyle dene bi bakalım

washe
1

mobil görünümden çık