okul uzadı, henüz mezun değilim ama bir yandan çalıştığım için erteleme yapamıyorum bildiğim kadarıyla. hoş yapabiliyor olsam yine ertelemezdim sanırım, bir ton faiz biniyor çünkü. bu ay ödeme başlıyor ama şimdilik ödememeye karar verdim. senede bir af çıkıyor zaten, gittiği yere kadar gitsin uygun vakit geldiğinde yapılandırır öderim diye düşünüyorum. takip, e-haciz işleri falan şans işi deniyor. bankaya düzenli yatan maaş var, onun dışında ara sıra freelance işlerden havale/eft ile gelen para oluyor. olur da yakalanırsa bu e-hacizden para kaçırmanın incelikleri var mı? hesaba komple mi bloke koyuyorlar yoksa belli bir limite kadar falan mı?

her türlü görüş ve önerinize talibim. teşekkürler.


 

kyk ödemesi ile ilgili bugüne kadar herhangi bir af çıkarılmadı. yanlışım varsa düzeltiniz lütfen, özür dileyip cevabımı düzelteyim.

cevap: hesabına bloke konur. hacizden kaçman mümkün değil. şans işi diyenlerin bilmediği ama kastettiği şey zaman meselesi.

mahone

son 2 senede 2 defa af çıktı. (af diyince borçların komple silinmesi geliyor bazı kişilerin aklına ondan yanıldınız belki) devletin paraya ihtiyacı var. bundan sonra 6 ayda bir düzenleme çıksa şaşırmam.
2016: www.gib.gov.tr
2017: www.gib.gov.tr

zaman meselesi de ne işte o zaman? bir standardı yok tecrübelilerden dinlediğim kadarıyla. 6. ayda hesabına e-haciz gelen de var 2-3 senedir ödemeyip başına bir şey gelmeyen de...

seksen9

1,5 senedir ödemiyorum,vergi dairesine intikal ettiğinden beri.Şimdilik haciz yok.Ama her an tetikteyim.Kullandığım hesabımın mesaj özelliğini aktif ettirdim,para gelirse anında gidip çekiyorum veya anneme havale yapıyorum.Hesapta para bırakmıyorum yani hiç.Hesapta para kalırsa bloke konduğunda o miktar borçtan düşüyor ve el konuluyor diye duydum. Valla çok sinir bi olay,bir ton forum ve sözlük gezdim,kimsenin e-hacizle ilgili tam olarak bilgisi yok.Herkes başına gelince bir şekilde halletmiş.Şu an yapabilceğin tek şey haciz gelene kadar ödememek.Banka hesabına da haciz gelirse ve hala ödemek istemezsen de başka bir tanıdığının hesaplarını kullanmaya başlaman lazım. Bu da tabi maaş filan alan insanlar için kolay olmuyor. Benim merak ettiğim bu haciz kredi kartlarına da geliyor mu?Ufak limitli bi kartım var,ordan para çekerler mi?

maria puder

Benim de ödemelerim üç ay önce başladı. Henüz ödeme aksiyonunda bulunmadım.
Merak ediyorum, bu durum bankaların kredi vermesini etkiler, kredi notumuzu düşürür mü?

dahinnotha
1

mobil görünümden çık