www.amazon.com

İki parmak arasında hafif bir ağrı başladığından tıklama, scroll hareketlerini baş parmağa verecek bir mouse ararken bunla karşılaştım.

Kullanan var mıdır, verimli rahat mı?

 

ben bir süre kullandım. ilk başta tuşlara alışmak biraz zaman alıyor, sağ sol tuşları bir müddet karıştırıyorsunuz. ama alışınca kolay. bence asıl zorluk sürükleme ve hareket ettirmeydi çünkü cihazı sürüklerken, sıradan bir fareye göre ağır bir nesneyi itiyormuş hissine kapılıyorsunuz. çünkü tutuş pozisyonundan dolayı bu cihaza, sıradan fareye kıyasla ekstra bir ağırlık vermiş oluyorsunuz. cihazda scroll hareketleri baş parmağa verecek bir fonksiyon yoktu ya da yazılımla olabilirdi. aklıma gelmemişti.

bendeki hafif bir ağrıydı. geçince kullanmayı bıraktım ama artık alttan bileği destekleyen dolgulu mousepad kullanıyorum. cihazı aldığım şahsın carpal tunnel sendromu v.b. bir rahatsızlığı vardı. artık cihaza alıştığını, yukarıda anlattığım sıkıntıları yaşamadığını, hatta özel bir eldivenle kullandığını anlatmıştı. işinizden ötürü, fareyi çok sık kullanıyorsanız bu türlü parmak ağrılarını hafife almayın, iş ameliyata kadar varabiliyor.

crevasse

Anker vertical mouse kullanıyorum ben. Bileğim nispeten daha iyi durumda. İnceleyin isterseniz.

creepy

Benzer ağrılar nedeni ile trackball mouse kullanıyorum. (Logitech M570 modelini)..Daha öncesinde vertical mouse da kullandım ancak trackball kadar faydası olmadı. Tavsiye ederim

bugunhavacoksicak
1

mobil görünümden çık