
her zaman iyi egitim verdi, dogal olarak kontenjanlari da az olunca sadece en iyiler gidebildi.


tabi lan manyak mısın... yoksa ne olayı var ki, tırt bir okul işte.


Tabii ki öyle değil.
150 senelik bir gelenekten bahsediyoruz. Üniversite olduğundan beri de sosyal bilimlerde ülkenin en iyi eğitimini veriyor, mühendislik için de ilk üç üniversiteden biri. Ayrıca her düşünceden öğrencilerin olduğu özgür bir ortam. Denizle n'alakası var?
Not: Boğaziçispor


tabi lan manyak mısın +1
tamamen jeopolitik konum ve rus'ların sıcak denizlere inmek istemesi...
tesadüfen yaşıyoruz resmen...


ilk zamanlar su soğuk geliyo biraz ama yüzünce alışıyosun...


ekşinin trolleri bitmeden duyuruda da başladı. Türkiye'de adam gibi üniversite sayısı taş çatlasa 10'dur. Bunun en büyük nedeni eğitim kalitesi, geçmişten gelen geleneği vb. Sosyal bilimlerde Boğaziçi'yle rekabet edebilecek hangi üniversite var? Mühendislikte ODTÜ'yle kim rekabet edebilecek. Ciddi anlamda bu mevzunun kaynağı eğitim kalitesi ve gelenek.


şimdi biraz troll gibi düşününce soruyu ciddiye alabildim.
cevabım hayır. manzara filan etkiliyordur tabii gençleri ama galatasaray, mimar sinan, bahçeşehir filan denize daha yakın manzaralı okullar. boğaziçi kültürü olan eski bir okul. bir sürü etken var.


Haci bi mimar sinan'a da git gor bence.


Kontenjan olayı önemli, bunu kimse atlamasın ve küçümsemesin. Herhangi bir bölüm için kontenjan boğaziçinde x kadar ise, diğerlerinde 2x,3x'dir. Tarih boyunca hükümetler popülistlik namına kontenjan arttırın diye baskı yapar. Boğaziçinin kontenjanları y kadar artıyorsa, diğerleri 5y kadar artar.


bir de boğaziçi'nin ödeneklerinin içine sıçıyorlarmış galiba hükümet son dönemde. azalan kontenjanlar için de en büyük sebep muhtmeelen.
