[q]
(8) 

Sosyal sorumlukuk

hrvl #1232952
Sevgili duyuruseverler, sosyal sorumluluk adlı bir seçmeli ders için proje hazırlamamız gerekiyor. Hocanın şartı klişe olmayacak, orjinal bir fikir olacak. Yani ihtiyacı olan öğrencilere kıyafet alalım, huzurevi ziyaret edelim gibi şeyler değil. Var mıdır fikri olan? Beynim yandı benim.




 

artık kimse hayal kurmuyor çok karamsar bir millet olduk, insanlara geleceğe umutla baktırıp HAYAL kurmalarını sağlayabilirsiniz, hem masraf da gerektirmiyor..

redeath

çocuklar çok acımasız olabiliyor. aileden, çevreden ya da televizyonda gördüklerinden dolayı şiddete meyilli olabiliyor. özellikle yoksul çevrelerdeki devlet okullarında buna yönelik bir şeyler yapılabilir belki.

rahip janick

evs sayfasını inceleyin. gönüllülük programlarında yapılanlar belki size fikir verebilir.

balik kraker

Biz mülteci, ailesi olmayan çocuklara Türkçe ve İngilizce öğretiyoruz arkadaşlarımla. Dil öğretiğimi, yetenek kazandırma vs olabilir onlarla ilgili.

EyLüL Kizi

benzer bir ders için barınaklardaki hayvanlar için insanlara mama toplama ve bilinçledirme kampanyası yapmıştık.

pinkpeony

Çevrenizdeki şehit ailelerini ziyaret edin. Sadece maddi yardım değil, durumu iyi olsa bile ufak bir hediye ile ziyaret edip, hallerini hatırlarını sormak, ellerini öpmek, acılarına ortak olmak, onlar için büyük moral kaynağı olacaktır. Bayrak alabilirsiniz mesela.

Eğer daha da geniş olmasını istiyorsanız, çocuğunu kaybeden tüm aileleri ziyaret edin.


.

kartallar yuksek ucar

Her yaşlıya bir torun ya da her çocuğa bir dede / nine gibi bi proje daha önce uygulanmadı sanırım.
Kardeş aile, abi abla projelerine benziyor ama özü göç ve şehir bütünleştirmesi olmadığı için farklı bir uygulama olur diyebiliriz bence.
Huzur evleri ve çocuk yuvaları kaynaşması olabilir, genişletilebilir...

hayat aklini konusacak bir filozof uret

Çöp toplama.

bebekkoala
1

mobil görünümden çık