Neden avm vb yerlerde tuvaletler kadin erkek ve engelli diye ayriliyor. Engelli olunca mi cinsiyet fark etmiyor?




 

Tek kişilik tuvalet sanırım, o yüzden farketmiyor. Derdin cok güzelmiş ayrıca

humblebirth

Zaten birgun bu tuvalet ayrimlarinin cok gereksiz oldugunu anlayacagiz. Avrupa'nin tamamini bilmiyorum ama ABD'de ozellikle California'da cok az yerde kadin-erkek tuvaletleri ayri ve kimse kimseye rahatsizlik vermiyor. Engelli tuvaletlerde cinsiyet farkinin olmamasi da aslinda bu tuvalet sacmaliginin gereksiz oldugunu gosteriyor.

1960'li yillara kadar ABD'de beyazlar ve siyahlar ayni tuvalate girerse taciz olaylarinin olacagi dusunulmus ve cahil halk da buna inanip durumu savunmus. Birgun kadin erkek tuvaletlerinin de ayri olmasi bize ayni sekilde sacma gelecek.

Ustelik bir ulkede kadinlar ve erkekler ne kadar rahatsa taciz, tecavuz olaylari o kadar dusuk oluyor:

themuslimissue.files.wordpress.com

1.bp.blogspot.com

Traveller

şaka mısınız?

engelli tuvaletleri herhangi bir cinsiyet sebebiyle değil. engelli insanların daha kolay kullanabilmesi -tutma yerleri olması vb. ve sıra beklememesi için oluşturulmuştur.

bunun tecavüzle falan ne alakası var lan.

secrexv2

Cinsiyet ayrımının yapılmamasının sebebi tuvalet ve lavaboların bulunduğu ortamın başkalarıyla paylaşılmaması olabilir. Okulumda bir binada tüm tuvaletler evdeki gibi oda oda ayrıldığı için yine kadın ve erkek ayrımı yoktu mesela.

pike

engelli tuvaletleri geniş, sandalye dönebiliyor ve tutacak yerleri filan var. ne kadın ne erkek tuvaletleri bu fiziksel donanımlara sahip değil. olay donanım. engelliyse zaten ayakta pisuvar kullanamaz -düşüncesiyle.

burası müslüman bir ülke, kadınlar tesettürlü, siz unisex tuvaletten bahsediyorsunuz. evet tabi. 3280 yılında filan belki. konya yozgat çankırı arasındaki bölgeye göktaşı düşerse.

frankfurtta unisex bir tuvaletteydim, kullanan 3 erkekten 2 tanesi la böle tuvalet mi olur ben ....yaparım diyordu. bilin bakalım hangi dili kullanıyordu bu abiler?

niye ama

engelli tuvaletine birden daha fazla kişi girmediğini arkadaşlar yazmışlar zaten. ayrıca engellilere yönelik özel bi' konferans vs söz konusu değilse ihtimal olarak birden fazla kişinin aynı anda kullanma ihtiyacı olma ihtimali çok düşük.

oddyseus
1

mobil görünümden çık