[q]
(2) 

Polisi Kaydetmek

zekicalik #1229997
Bilenler bilir ABD'de Anayasanın verdiği hakka göre her türlü kamu görevlisini özellikle polisi kamuya açık alanlarda video ve ses olarak kaydetmek serbest. Soruma gelirsek ülkemizde Anayasamıza ve diğer yasalara göre özellikle polis olmak üzere tüm kamu görevlilerini kaydetmek ve sosyal medyada yaymak serbest midir? Aslında özet olarak şunu öğrenmek istiyorum Türkiye'de başta Polisler olmak üzere beni çekemezsin çekmeye hakkın yok gibi laflar ediyorlar bu serzenişler ne kadar doğru?




 

şu an doğru. ohal var çünkü.
başka zaman da genelde doğru olur. çünkü emniyet genel müdürlüğü terör tehlikesine karşı bu tür davranışların yapılmaması yönünde talimatlar yayınlıyor. polislerin fotoğrafını çekip işaretleme yapılma ihtimali var terör örgütü üyelerince. bu sebepten dolayı.

pgup

sözde ateşkes biter bitmez polisler geceleri evlerinde öldürüldüğünü düşünürsek işaretleme olayı diye bir şey var cidden. pgup'un bakış açısı doğru. ama ev araması gibi bi durumlarda sosyal medyada paylaşmamak üzere kanıt için çekmenin ve eşlik etmenin yapılabilir olması gerekiyor.

oddyseus
1

mobil görünümden çık