Merhabalar,

Girişimcilere yönelik olarak bir sunum hazırlayacağım. bu kapsamda girişimcilerin ilk başlarda ya da yatırımcı bulma aşamasında karşılaştıkları sorunlara ihtiyacım var.

aslında hukuki olarak gözden kaçırdıkları şeyler ağırlıklı olsa süper olur ancak onun haricinde her türlü sorun, soru ya da bir girişimci avukat bulsa neler sorar, girişimcilerin günlük dertleri nelerdir gibi fikirleriniz varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

örnek olarak: marka başvurusu yapılmaması kısa vadede sorun yaratabilir, ya da marka adının internet sitesi için uygun olup olmadığının kontrol edilmememiş olması, kullanılan aiiş ve logolar ya da tasarımlarda Fikri mülkiyet ihlalleri vs..

 

Selam, bir süredir teknoloji/girişim alanında gezinen birisi olarak kendi dertlerimi anlatayım.

1) Kalifiye eleman yok. Yani 20 yıllık developerlar var tabi canavar gibi ama girişimcinin ona o maaşı verme şansı yok, hatta verse bile, o elemanın risk alıp şirkete gelme ihtimali çok düşük. Gençler de o kadar iyi değil ne yazık ki.

2) Eleman buldun, yüksek maaş vermemek için hisse öneriyorsun. Bu durumun hukuki bir düzenlemesi yok. O yüzden aranızda anlaşsanız bile yarın öbür gün bir sıkıntı durumunda ne olacağı meçhul.

3) Stopaj diye bi sik var. Tek seferlik bir iş için adamı işe almak istemiyorum, dışarıdan yaptırıcam. Ama adam şirket değil. O yüzden o iş için fazladan %30 vergi ödemem gerekiyor.

4) Bunların haricinde marka/telif vs. en azından teknoloji alanı için çok büyük problemler değil bence. En azından ben hiç duymadım.

plutongezegendegilmi
1

mobil görünümden çık