[q]
(2) 

3ds max soruları

puc #1228740

Selamlar,
Ekteki resimdeki gibi bir parça çizmeye çalışıyorum. Çapı farklı iki silindiri bir koni ile birleştirdim. Bu programda çok yeniyim, bir kaç youtube videosu izledim sadece.
Bir kaç sorum var:
1- Bu parçayı pdf veya jpeg formuna nasıl export edeceğiz? Bunun için render denilen işlem mi gerekiyor? Render menüsüne girince arkası siyah renkte ve parçayı görmediğim bir ekran geliyor. Aslında önceleri parçayı görüyordum ama sonra yanlış bir şey yaptım herhalde şu an görmüyorum. Buradan save edince de kalitesiz görüntü elde etmiştim.
2- Catia'daki gibi nesnelerin ölçülerini parça üzerinde göstermek mümkün mü?
3- Büyük çaplı silindirin yüzeyi üzerine bir delik açmak istiyorum, nasıl yapabilirim? Bir başlangıç noktası önerebilirseniz kendim gayret edip bulurum diye düşünüyorum.
4- Illustrator'a export seçeneği var ama nesneleri seçip export yapmak isteyince 'no data found' uyarısı çıkıyor.
5- Eskişehir'de olup bu programı iyi kullanabilen ve 1 saat ücretli kurs verebilecek biri varsa konuşabiliriz.
Teşekkürler.

 

.3ds olarak farklı kaydetdikten sonra sketchup+vray ile başarılı render alabilirsin. takıldığın yer olursa yardımcı olurum.

deligine yuvarlanmis tavsan

Vray yüklü değilse , render için mental ray kullanıp renderladıktan sonra jpeg olarak kaydedebilirsiniz açılan render penceresini.
söyle bir tutorial var
www.youtube.com

"Basic 3ds max mental ray render setting" diye aratıp çıkan tutorialları da izleyebilirsiniz.

1-rendering / environment siyahta kaldıysa ve aydınlatmanız yoksa siyah gözükebilir tüm ortam.
Render ayarlarınızı değiştirmeniz lazım, output size vs bilgisi gireceksiniz.

2-sanmıyorum.helpers'ta tape var ölçü için ama renderda gözükmez ölçüler.

3-Delik açmak istediğiniz formu ,delik açacağınız yere yerleştirip sağ menüde geometry / compound objects / boolean yapacaksınız.
3ds max boolean diye aratın.
Netten videoları çıkar.

4- illustratora fln export etmek anlamsız.3 boyutlu çalışıyorsunuz.render almanız lazım görsel için.

demoniclewinsky
1

mobil görünümden çık