Şu anda Erasmus için İtalya'dayım, eğer bir sorun çıkmazsa yaklaşık 10 ayı burada geçireceğim. Aksi takdirde şubat-mart sırası geri dönüş.

Kaldığım süreyi olabildiğince verimli kullanmak istiyorum çünkü hibe yatsa da, pek çok masraf benim cebimden çıkıyor. Fakat İtalyanca pek zor işmiş arkadaş! Günlerdir sokakta "parli inglese?" diye sorarak ve İngilizce bilenlerle çat pat konuşarak yaşıyorum.

Türkiye'de 1-2 ay kursa gittim, duolingo üzerinden çalıştım. Oradaki alıştırmaları yapabiliyor, yazılanları az çok anlayabiliyor olsam da mesele sokağa gelince apışıp kalıyorum.

Nasıl hızlandırırız bu süreci, yerinde bilen, yaşayan, bana da öğretmek isteyen var mıdır? Dönene kadar en azından Intermediate civarlarına gelebilsem ne güzel olur.

 

Selam, benim Ingilizcem yurt disinda yasadigim ilk zaman cok gelismis. Yani arkadaslarim dondugumde fark etti. Benimle takilmaya merakli Furkan diye bir Turk vardi ama bir sekilde ondan kacarak Turkler disinda insanlarla takildim. Zaten Italya'da Ingilizce cok iyi degil sanirsam. Yabanci arkadaslarim oldu ve intensive dil dersi aldim. Yasadigim ulkeden arkadaslarim oldu ve aslinda onlarin da Ingilizce pratigi yapma nedeniydim bu nedenle degerli oldum.

Traveller

Büyük şehirlerde belediyenin göçmenler için düzenlediği ücretsiz İtalyanca kursları var, onlara gidin. Google'da "corso gratuito di italiano per immigrati (buraya şehir ismi girin, Roma, Milano, vs.)" diye aratın. Şehri söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

green knight
1

mobil görünümden çık