deli gibi futbolla yatıp kalkan, maçlara bilet bulamayan bir ırkın ahfadı olarak niye yeni yaptığımız statların bile kıç kadar olduğunu anlayan var mı?

15 milyonluk şehrin takımları 40 bin kişilik stadyumlarda oynuyor. adam san siro'da 80 bin kişinin karşısına çıkıyor.


 

40bin kisilik stadyum doluyor mu ki? talep ne kadar ona bkamak lazim :) biletin bulunamadigi mac sayisi cok az oluyor genelde.

fakyoras

Turkiye gibi tasarruf birikiminin olmadigi ulkelerde millet futbol diye yatip kalkar ama amac once her zaman daha temel ihtiyaclardir

baldur2

40 bin kişi fazla bile. arazi işgalinden başka bir şey değil. 3-5 maganda hafta sonu küfretsin diye bu kadar şey olmaya gerek yok.
4 bin kişilik stat yapsınlar en büyük takım hangisiyse. yeterli.

lucky strike

geçen arkadaşla konuşuyorduk. beşiktaş maçına gidecektim, anında tükendi biletler dedi. hangi tribün videosunu açsam youtube'dan full gözüküyor.

talep var gibi yani.

antikadimag

muhtemelen futbolu ya da sporu sevdiğimizden daha çok bir taraf tutup kavgayı, çatışmayı sevdiğimiz için.

Adamın derdi birisiyle itişmek. bunun için stadyumdaki çim kokusunu içine çekmesine, sevdiği futbolcuyu izlemesine ya da bir genç yıldızın ilk maçını canlı izlemesine gerek olmuyor.

Bunun yerine laf çaksın, biz koyduk desin vs. bunun için spor sevmeye ve maça gitmeye de gerek yok. Akşam ahmet amcasını, rok dayısını izler bir de güler göbeğini kaşırken.

nifak tohumu

www.stadiumguide.com

Bazen kompakt bir stadyum iyidir

freebird5406_2

Daha kompakt olabilmek için, 15 milyonluk şehirlerisn stad ortalamaları şampiyonluk kovalasalar bile maksimum 30 binlerde oluyor, yani bileti ucuzlatıp sürümden kazanma yolu da var ama olimpiyat stadındaki devasa boşlukların nasıl psikolojik etki yaptığı dönemleri hatırlarım, bir de bunun güvenliği, ulaşımı, altyapı gibi sorunları var. 80 bin kişinin geldiği maça eve gitmek için 3-4 saatini harcarsın şu anki şehirde, yaşı yetenler olimpiyat stadındaki maceraları hatırlar.

Kısaca en başta daha geniş bir stad için önce talep olması lazım ki yok, talep de günlük maç biletinden çok kombinelerden olur aslında, galatasaray en şaşalı olduğu dönemde bile 30 bin kombine satmıştı.

gezegen olan pluton

stadyumların doluluk oranına bakınca bence çok bile.

wilhelmwasmuss

passolig zıkkımı kalkmadığı sürece beşiktaş-fenerbahçe-galatasaray-bursaspor-trabzonspor-göztepe-gençlerbirliği ve bu tarz takımların iç saha maçları derbiler hariç full çekmez. çekmesi için takımın şampiyonluğa oynaması ve ligin de 3-4 haftası kalması gerekir. ayrıca bizde futbol seyircisi az sayıda, gereksiz ve içi boş bir fanatik taraftar profili var genel olarak. kaos ve kavga seviliyor ülkemizde. insanların "derbi günü taraftarlığı" da bu yüzden. zaten senede 6 tane derbi maçı izleyip bir de üstüne kavga ediyorlar. neymiş hasta x takımlıymış.

golgi aygıtı

bu sene stadyum soluluk ortalaması 9000 miş. sorunun cevabı burada

oscar
1

mobil görünümden çık