Amerika'da olan arkadaşıma Iphone için para göndermem gerekiyor, Western Union filan çok fazla kesinti yapıyor. Şimdi elinde Bonus Genç kart var, kartının numarasına direkt kredi kartı borcu ödeme şeklinde para yatırsam o da kredi kartıyla ödese herhangi bir sıkıntı olur mu?




 

bence olur ama garanti ekstreleri dolar olarak kesip çevirirken kurdan yüzde 2-3 falan fazla kesiyorsa, arkadaşla konuşun ona göre para yatırın ya da ektsre gelince üstünü tamamlayıp farkını ödeyin. arkadaş da abd'den gelmiş olur sanırım

ekleme: olur derken bu iş olur manasında. sıkıntı olmaz yoksa.

rosencruz

Hayır sıkıntı olmaz. Kredi kartı usd hesabına bağlıysa direkt ödediği ücret (örneğin 1150 usd) hesap ekstresinde gözükür.

Kredi kartı ile yüksek ücretli işlem yapmıyorsa banka yapılan işlemi şüpheli görüp kartını kapatabilir. Ama onu yapmadan bu işlemi siz mi yaptınız diye sms email vs gelir

elon

Hocam aynı işlemi ben de yapacağım ne kadar kesiyor?

unhombresinnombre

Daha bugün sanal kart ile yüklü bir miktar dolar ödeme yaptım işbankası kartımla. Sanal kart üzerinden limit ayarladım hatta epey bir miktar da fazla belirledim limiti ama ödeme bir türlü başarılı olmadı. Sonra limite biraz daha ekleyince ödemeyi çekti ama gördüm ki iş bankasının kredi kartı üzerindeki kuru oldukça insafsız öyle böyle değil. Garantinin de farklı olacağını sanmıyorum mümkünse TL kartınızla yapmayın o alışverişi.

goodz

200-300$ ustu alisveris yapiyorsaniz bankayi arayip usd hesap ozeti talimati verin. Bu sekilde kur farki yasamazsiniz. Aksi halde tum bankalar feci kazikliyorlar.

teqali

Günlük kurdan 2445 TL olan harcamayı 2548 TL olarak kesmiş Garanti. Dediğim gibi yaptım bir sıkıntı olmadı, şu an yeni telefondan yazıyorum :)

captainimsi
1

mobil görünümden çık