[q]
(4) 

Pegasus Self Check-in

dento #1223588
Yurt dışı süper eko paketten biletlerimiz. Dolayısıyla valiz verme gibi bir durumumuz olamıyor. Kabin boy (50x40x20) valiz alıyoruz kabine. Fakat kabin valizine koyduğumuz eşyalar 8 kiloyu geçerse diye tırsıyoruz. Sınır 8 kg çünkü. Diyelim ki check-in'de tarttılar ve 9 kg çıktı. Sorun çıkarırlar mı bir kilo için?

İkincisi ve asıl sorum: Kiosklardan self check-in yaparsak kabin bagajını tartma işi nasıl oluyor?


 

ben hep online check-in yapıp doğrudan uçağa gidiyorum ve yanımda makul boyutlarda çanta oluyor. hiç 8 kiloyu geçtim mi bilmiyorum ama bariz bi durum olmadıkça öyle uçağa binerken tartma olayı filan olmaz. ya da işte tartın ona göre 8 kiloyu geçmeyin o zaman. ama 9 kiloluk kabin boyutunda bi çanta sorun olmaz böyle online check-in yapıp tarttırmadan uçağa giderseniz.

tepedeki psychedelic adam

Online checkin yapmazsan %100 tartarlar.
Online yaparsan tartılmama şansın var. Genelde tarttıklarında sorun çıkarmıyorlar ama belli de olmaz.

lcha

bu konu gerçekten çok değişken. istanbul'dan zaten biniş çok rahat. self check-in'den bastır boarding kartını. göze batan bir çantan yoksa geç kimse bişey demiyor. bazen kontrolden geçerken görevliler bekliyor. göze batan bir çantan yoksa eliyle bir yokluyor ağır mı diye. değilse kabin bagajı diye kağıt yapıştırıyor.

Ama yurtdışında daha sıkılar. kilosunu geçtim boyutuna bile takılıyorlar.

hononu

online check in yapın. olur da tartacak gibi olurlarsa valizdeki ağır kıyafetleri üstünüze giyin. sorun çıkarabilirler çünkü daha önce çok yaptıklarını okudum.

istanbul kanatlarimin altinda
1

mobil görünümden çık