bir kaç tümör varmış ve takibinde diğer meme de kontrol edilecekmiş. yayılmasın diye memeyi alacaklarmış, bu her seferinde böyle mi oluyor annemin durumu mu farklı?
biyopsi sonucundan önce doktor zaten %70 kötü görüyorum tümörleri demişti.
başka şehirde yaşıyorlar, istanbul'a gelecekler. iyi bir doktor arıyorlar kendi çevreleri sayesinde.
kendisi 57 yaşında.
süreç şimdi nasıl olacak? ameliyat öncesi ve sonrası bizi neler bekliyor?
+ geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. umarım.
doktor yada sağlıkçı değilim ama geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede iyileşir.. Nefret ediyorum şu kanser bokundan!!!
gecmiş olsun. muhtelemen amelayitın arkasından kemoterapi bekliyor.
Gelmiş ama geçip gitmiş olsun öncelikle.
Anneni ve sizi zorlayacak bir süreçe giriyorsunuz. Süreç başlangıcında bilmeniz gereken en önemli biligi; hepsi geçecek merak etmeyin.
eksisozluk.com
Şimdi yapacağınız tek şey iyi bi doktor bulup dediklerini harfiyen yerine getirmek olmalı. Ameliyat sonrası tedavi süreçlerinde yemek yiyor olması iyidir. Israr etme, bak yemezsen şu olur bu olur şeklinde değil de bıkmadan yorulmadan yiyebileceği şeyler yapın, ortamlar yaratmaya çalışın.
Çevrede hastanede filan kendi hastalık hikayelerini anlatmaya bayılan tipler var, olumsuz konuşan, mızmız davranan, şunu kaybettik bunu kaybettik diyenlerden uzak tutmaya çalışın. Yakınlarınızdan ne diyeceğini, nasıl davranacağını bilemeyen kişiler, uzak duranlar olacaktır, hoşgörün.
Olumsuz haber taber ne varsa hayatınızdan uzaklaştırmaya bakın. Her daim pozitif olun.
Sizin ama esas olarak annenin tutumu hastalıkla mücadelede baş aktör olacak. Annen bunu yenmeye karar verdiyse yenecektir korkma.
Ameliyat ve tedavi sürecinden sonrası için bazı önerilerim daha olacak. Şimdi onlar için erken, zamanı gelince hatırlatrsan ikinci aşama hakkında konuşuruz.
Allah yardım etsin. En kısa sürede atlatırsınız inşallah.
Çok geçmiş olsun, zor bir süreç ama bitiyor merak etmeyin. Meme kanserli hastalarla çalıştığımdan biraz bildiklerimi aktarayim. İsterseniz mesaj da yazabilirsiniz. Önce meme be koltuk altı lenf nodları alınacak. Ameliyattan yaklaşık 1 ay sonra kemoterapi başlayacak. 21 günde 1 alınan 2 ilaç 4 kür verilecek. Burada verilen ilaçlar saçları döker. Sonrasında biyopsi sonucunda belirtilen her2 durumu pozitifse taxan ve herceptin alacak. Taxan kemoterapötiktir bulantı, saç dökülmesi, güçsüzlük gibi yan etkiler devam eder. Herceptin biyolojik bir molekül, alerji ve kalp yetmezliği gibi yan etkileri olabiliyor ama bu yan etkiler verilen ilaçlar ve 3 ayda bir kardiyolog kontrolü ile takip edilir. Kalp yetmezliği olsa bile geri dönüşümlüdür ilaca ara verince düzelir. Bunları alırken radyoterapi de başlayacak. Radyoterapi hafif cilt yanıklarına sebep olabilir. Bir noktaya gelince kemoterapi ve radyoterapi bitecek herceptin devam ederken de aromataz inhibitörü dediğimiz bir ilaç eklenecek. Bu ilacı 5 yıl kullanacak.
Önemli olan şeyler beslenme, kemoterapi öncesi ve sonrasında alınması gereken ilaçların doğru şekilde alınması. Kemoterapilerden 2 gün sonra nötropeni oluştu mu diye bir kontrol kan tahlili yapılması. Kalabalıktan, yorucu işlerden kaçınması. Dağınık yazdım kusura bakmayın, mobilden gerçekten zor oluyor. Umutsuz olmayın, tanıdığım hastaların çoğu 1 yıl sonra normal yaşantılarına döndüler. Bir de kendini çok dinlemesin, tanıdığım hastalar arasında ne kadar sıkıntılı memnuniyetsiz tip varsa hepsinde tüm yan etkiler görüldü. Pozitif bakan, ben bunların üstesinden gelirim, diyerek umutlu olan hastalar ise çok rahat atlattılar.bu gerçekten önemli. Meme kanseri gerçekten tedavi edilebilen bir hastalık, inşallah siz de fayda görenlerden olursunuz.
merhaba öncelikle geçmiş olsun. benzer aşamaları biz de yaşadık zorlu ama umarım iyi sonuclanacak bir süreç olacaktır. hangi aşamada olursa olsun teşhis edilmiş ve tedaviye başlıyorsunuz. oyle bakın olaya.
bizim yaşadığımız süreç ameliyat , kemoterapi ardından radyoterapi ile sonlandı. bir çok yer gezdik ve annemin içine sinen kişinin operasyonu yapmasını tercih ettik. Haydarpaşa Numune 'de tedsvi oldu. Operasyonu Meryem GünayGürleyik yaptı. sonraki aşamayı ise Bala Başak Öven Ustaalioğlu takip etti (kemoterapi ve radyoterapi) sıra bulmakta sorun olabiliyor . Ama sıra ayarlandıktan sonra bir şekilde çözülüyor. Tabii devlet hastanesi olduğunu unutmayın kalabalık oluyor.
Devlet Hastanesine dair çekincelerimiz oldu ama bir çok konustuğumuz doktor aynı tedavilerin uygulanacağını , ekstra çok fark olmayacağını söyledi.
Onkoloji doktoru tavsiyeniz var mı?