Akşam kasaptan köfte alayım döküm tavada yapayım diyorum ama nette genelde yapılan yorumlar köftenin tam olmadığı, dışının yandığı ve içinin çiğ kaldığı yönünde bende etin çiğ hafif kanlı kalmasını sevmiyorum tam pişmiş ya da pişmişe yakın seviyorum.

Acaba köfte döküm tavada olmuyor mu yada içi çiğ mi kalıyor ? Eğer böyle oluyorsa hiç o temizlik macerasına ve koku zahmetine girmeyelim.


 

muhurleme yapmazsan olur.
atesi az ac, yavas pissin.

ama dokum tava esas antrikot gibi yuksek atesle muhurlenen etler icin ideal.

cedex

Ateşi çok açma +1
Birde döküm tavada mühürleme yapmak için tavayı en az 5 10 dakika önceden ısıtmaya başlıyoruz. Sen böyle yapma, tavayı en fazla 2 dakika ısıt sonra bas köfterelloları. Bide mümkünse hazır köfte alma ya, onu da kendin yap bi zahmet :(

Tears of Devil

Bunun için bir söz var; attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmez. O tavayı telle ov, yağla, tekrar ısıtıp nemini al diye uğraşıp karşılığında normal bir tavadan daha az bir performans almaya hiç gerek yok.

Döküm tavanın olayı mühürleme. az ya da orta pişmiş etler için ideal. Hele tam pişmişe yakın seviyorsanız, köfteyi normal tavada, başta orta sonra da kısık ateşte yapmak sizin için daha iyi olur.

thracia
1

mobil görünümden çık