Rönesans, reform, sanayi devrimi, Fransız Devrimi, aydınlanma felsefesi vs... Bütün bunların tamamını, bütün dönemi kapsayan bir kelime var mı? Hangi kelimeyi kullanmayı tercih ediyorsunuz? Ben Batı aydınlanması diyorum ama o da rönesansa kadar gidiyor mu bilmiyorum.




 

ne ronesansi ortacaga kadar gidiyor

partizan

ilkokulda bize bu dönemi "yeni çağ" olarak öğrettiler.. yanlış hatırlamıyorsam İstanbul'un fethiyle başlayıp Fransz Devrimi'yle son bulmuştur. Başka tarihçiler de Amerika'nın keşfiyle başladığını iddia eder

Fransız devriminden sonra bugüne kadar da yakın çağ diyorlar. bence saydığın şeylerin hepsini bi kutuya koyamazsın..

silah taciri

"batı" dediğin kavram kendi içinde dallanıp budaklanıyor. Aydınlanma dediğin olay keza öyle. Batı aydınlanması diye bakınca bile tarihsel ve bölgesel olarak farklı analizler yapabiliyorsun.

Dolayısıyla böyle bir durum yok. Ha kestirip atmak istediğin zamanlarda evet batı aydınlanması dersin ama afaki kalıyor ciddi bir muhabbette.

AlsterWasser

Endülüs Toledosunda antik yunan eserlerinin arapçadan latinceye çevirilerine kadar gidiyor. batı aydınlanması denince aydınlanma felsefesi anlaşılır ama. 600-700 yıllık dönemi kapsayabilecek kavram var mı bilmiyorum.

sporty
1

mobil görünümden çık