Merhaba arkadadaşlar,

Dün su faturası geldi. Normalde 20-30 TL arası gelen fatura 440 TL gelmiş. Toplam 50 ton su harcamışız gibi gözüküyor. Aradım İSKİ yi yüksek fatura itirazı kaydı oluşturdular. Gelip inceleyeceklermiş.

Sayaç'a baktım, kaçak felan yok musluk açık değilken sayaç çalışmıyor. Musluğu açtığımda da normal çalışıyor. Bayağı bi açık bıraktım sayaç da gözle görülür ilerleme olmadı.

Faturadaki ilk okuma ve son okumaya bakıyorum. Son okuma doğru sayaç üzerinde de o yazıyor. Telefonda belki yanlış okunmuş demişlerdi. Görevli gelip sayaç üzerindeki sayıya bakıp sıkıntı yok mu diyecek? Yoksa sayaç bir anda 40-50 vs ilerlemiş olabilir mi?

İSKİ'den birşey çıkmazsa bu faturayı ödemek zorunda mıyım? Ne yapmam lazım?

Teşekkürler.


edit: Fatura dün gelmedide ben dün gördüm. Ayın 16 sında fatura kesilmiş ve 16 sından beri kimse yoktu. Dün farkettim baktım sayaçda hiç ilerleme olmamış.

 

Bi akıntı kaçak olduysa 6 günde farkedilir bir artıs olurdu. Şu an ne olacak hiçbi fikrim yok ancak bi şey bulamazlarsa ödemek zorundasınız diye biliyorum.

funl

son endeks sayaçtakiyle faturadaki farklıysa düzeltirler hemen. eğer aynıysa yine itiraz ederseniz sayacı incelemek için söküp götürürler.

argent dawn
1

mobil görünümden çık