Android sistemli üst model telefonlarda "Siri" benzeri bir şeyler var mı?Sadece iphone'a mı özgü bu siri?Chromedan filan sesli google araması var bunu biliyorum.




 

samsung s8'de bixby denen gerizekalı bir tuş var. tam çalışmaya başlayınca onun gibi bişey olacak diyorlardı ama ben inanmıyorum.

hononu

amazonun telefonunda alexavari bir sey var, bir de microsoft pes etmeden önce nokia lumia serilerinde cortana vardi, siri tek degil, ama her telefonda bulamaman normal böyle seyleri, ok google asistan mesela güncel donanim ve yazilim istiyor.

bir de meraktan sorabilir miyim, siriyi ne yapacaksin?

yani sanildigi kadar hayati kolaylastirmiyor, eger trafikte vs handsfree takilmayacaksan, kullanim alanlari kisitli, ayrica yapabildikleri de bir hayli kisitli. mesela bixby uygulama indirebiliyor ama kalanlar bunu yapamiyor, iphoneda not olusturmak resim bakmak vs istersen illa iphone uygulamalari kullanman gerek, itunes apple falan, bir gmail uygulamasindan mail okuyamaz sana, ya da keep icin not tutamaz. 4 yildir bir kere siri demedim henüz, muhtemelen de demeyecegim.

Silesius
1

mobil görünümden çık