Bi arkadaşımın universite bölgesinde bi isletmesi var. Fastfood diyebilecegimiz,
Paket siparis ağırlıklı çalışan bi işletme. Kendisi dükkan x lira ciro yapıyor diyor. Şuan ögrenci olmaması haliyle işletme kapalı, ögrenci varkende yoğun ama yinede bahsettiği rakamı tutturabildiginden emin olmak istiyorum. Kendisi dükkanda elektronik siparis sistemi kullanmiyor, aslindan toptancilardan cektigi malların faturalarını görmek isteyebilirim ama o kadar ciddileşmesini istemiyorum konunun. Aklima yemeksepeti geldi, oradan siparis aliyor, yemeksepetinde gecmis siparisler ısyeri panelinden görulebiliyor mu? Ben işletmenin bi kac aylik gecmisini oradan görebilir miyim?
Yada bu raporlamaları isyeri panelinden silinebiliyor mu? Belki göstermek istemeyebilir

Mobilden yaziyorum kusura bakmayin yazim hatalari icin.

Ozetle, isletmenin ne denli ciro yaptıgini ogrenmek icin ne yapayim? Dedigim gibi hem aile dostum hemde arkadasim, o yuzden direk ver faturalara bakayim demek hos olmayacak. %50 ortak olma ihtimalim daha yuksek

 

ortaklıktan bahsediyorsunuz. hayır işi falan değil bu. tabiki cirosunu soracaksınız. kendinizi sağlama almalısınız. bu kafayla kazıklanırsınız. ıncığını cıncığını her şeyini öğrenin. faturaları da isteyin, yemeksepeti siparişlerine de bakın.
edit: klasik olacak ama, ortaklık cidden zor iş. tekrar düşünün. tanıdıkla daha da zor. daha şimdiden başlamışsınız. tanıdık olunca her şeyden bir çekinir oluyorsunuz. iş başka bir şey ama. belli ki bir sermaye koyacaksınız. tanıdık olmasaydı çatır çatır isterdiniz her şeyi ama şimdi araya duygusallık sokuyorsunuz. bu çok yanlışa sürükler sizi.

veritaslibertas

@veritaslibertas, artı bir.

kendiniz birkaç gün ve farklı saatlerde gidip görmelisiniz sokağını, çevresini ve dükkanı. geçen bir arkadaşın yanına gittim. yeditepe üniversitesinin karşısında yeri. küçücük bir yer. ama bugün 500 bin tl'ye gözü kapalı devralınır.

eğer sizin mekan da öyleyse tabii ki kaçmaz. ama bu benim birebir bildiğim bir yer (devirlik falan değil, yanlış anlaşılma olmasın). bubilgileri edinmek için başta arkadaşınıza sormalı ve siz de etrafı gözlemlemelisiniz. çevreyi bilenlere filan da danışmak iyi olur.

runagain

Sizin iyi is yapan biyere ortak olma isteginizi anlayabilirim ama fast food isi kendi icinde buyutulebilen bir is degil ki? Onun isi iyiyse size niye ihtiyaci olsun? Yuruyen tezgaha neden durduk yerde isi bilmeyen sirf para katacak iyi gunlerde keyfini surup kotu gunlerde suclu arayacak bir ortak alsin ki? Aliyorsa bir sorun vardir.ben daha yeni isi bilmeyen sirf parayla ortak olan birini ortak aldim ama bizim sektorde nakit guc demek yeni cesit daha buyuk pazar demek
Ama bir fast foodcu gunde 2bin ciro yapiyorsa her gider cikinca 750 tl kazaniyorsa bir ortak gelip 50 bin sermaye katinca ciro 4 bin olmayacak ki 750 kar ikiye bolunecek durduk yerde.ha kullanim alani buyuktur yeni makineler alinir kahve vs tatli pasta eklenir ise yatirim yapilir yeni musteri kitlesi hedeflenir anlarim. Burada asil soru adamin cirosu kac degil? Sizi neden ortak alsin?siz oraya ne katacaksiniz paradan baska cunku 1.40faizle kredi cekiliyorken ortak almak sacma. Asil soru da su;diyelim ki ise 100 bin deger bicildi 50 bini siz ortaga vereceksinizve o sahsi dertlerine mi kullanacak yoksa o ise mi dahil edilecek.sahsi kullanacaksa demek ki isler iyi degil o para eriyecek gidecek kisa surede.dertleri bitince ciroyu paylasmak ona zor gelecek ve arkadasliginizbitecek.yok ise katilacaksa para o da sacma cunku isin degeri 100 binse siz 50 degil 100 bin katmalisiniz ki sartlar esitlensin.aslinda yine esitlenmez cunku o adamin dukkana verdigi emegi tecrubesi ve hicbir paranin o dukkana sokamayacagi hazir musterisi var.her sey para ve demirbasdegil.

Sizin sorunuza gelirsek ticaret duygusalligi kaldirmaz elbette bilancoyu size gostermek zorunda.son 2 3 ayi da degil.bastan sona.is iyiye mi kotuye mi gidiyor anlamak icin.

a r a m i s

öncelikle böyle ince düşünerek ticaretde sizi çok üzerler. arkadaşınız hayrına size devretmiyor orayı, her şeyi sorgulayın. yemeksepetinde güvercin programında tüm geçmiş siparişler ay bazında dökebilirsiniz. ama çok bir şey ifade etmez, biz de yemeksepetinin ciroya oranı % 10 fln. işlermeye göre değişir tabi. şirkeri devir alacsk mısınız ? borcu hsrcı vergi borcu toptancılara çalışanlara mal sahibine var mı hepsini sormalısınız. en temizi 2 hafta sabah akşam gidip göreceksiniz ne kadsr iş yapıyor diye. ki hep şunu söylerim iş yapan yeri kimse devretmez sağlık sorunu fln olmadığı sürece. basşın adam koyarsın çalma payını ds hesaplsrsın öyle işletrisin. arkadaşınıızn devretme nedeni ne ?

toptantıdan aldığı çoğu mal faturasızdır oradan da bir şey çıkmaz, spotçuyls çalışıyordur zaten.

4 yıldır bu sektördeyim çok çok çok iyi düşünün, iş başka arkadaşlık başka

oscar

a r a m i s +1

funl

@aramis üstadım büyüme konusunda anlattıklarınızı düşüneceğim, onun harici beni ortak almasının büyük nedeni işletme ile ben ilgileneceğim, kendisi ailesinin sağlık sorunu nedeni ile ilgilenemiyor

tamamhosdiyonda

Hayirlisi olsun ama su gida cafe isi kadar bana soguk gelen bir is daha yok.
Gece yok gunduz yok bayram yok tatil yok bir caya bes defa masaya git gunluk giderleri asla bitmez bisuru insan kahri cek.gece o kadar yorgunlugun ustune temizlikyap parani harcayacak zamanin bile yok.ama sevdalisi da cok.anlamadim gitti. Turkiye en kolay para kazanilan ulke ama insanimiz ya gorunuste parlak ama realitede karsiligi olmayan isler yapmayi ya da gida tekstil gibi herkesin yapabilecegini sandigi ama aslinda cok zor isleri ya da idealist ve para kazandirmayan isleri seciyor.gercekten kolayca para kazanilan islere ancak yuzde on insan ilgi duyuyor.cok garip.

a r a m i s

@a r a m i s üstadım gerçekten kolay para kazanılan işler nedir inanın merak ettim, paylaşırsanız araştırmak isterim

tamamhosdiyonda
1

mobil görünümden çık