personel trainer tuttum, diyete, antrenmanlara harfiyen uygum.

sonuç: 1 ağustosta başladım, dün tekrar ölçüldüm yani 11 gün = 1.5kg yağ yakmışım. hepsi bu. bu kadarcık.
tatlı, ekmek, pirinç, makarna hiçbir bok yemedim, alkol tüketmedim her sabah 6.30'da kalkıp spor salonuna gittim. sonuç ne?

1.5kg yağ vermişim. hepsi tamamı bu. bu kadar. 1.5kg.

her gün hayvan gibi yoruluyorum sabahın köründe kalkıyorum,
sabahları 4 yumurta ve yulafla o iğrenç mide bulandırıcı kahvaltıyı öğüre öğüre yiyorum.

öğlen 300 gram et tavuk balık, akşam 300 gram et tavuk balık deniyor. onları da yiyorum. her öğün en az 30-35 lira gidiyor yani cebimden. et görmeye bile dayanamıyorum artık, o da midemi bulandırıyor.

sonuç ne?
1.5kg yağ vermişim.

85.7kg başladığım sporda, 84.4 kiloya düşmüşüm düşe düşe.
o kadar moralim bozuk ki anlatamam.

bugün mesaj atıp programı iptal edicem ve bir daha spora falan gitmeyeceğim.
hayat kalitemi bu denli düşürüp aldığım mükafat 1.5kg ise hiç uğraşmama gerek yokmuş demek ki sittin sene kilo veremem.

soru ne? soru şu: 12 gündür ağzıma şekerin ş'sini bile sürmüyordum ve sporu diyeti her boku bıraktım obez olana kadar ne bok varsa yiyeceğim. bugün ne yiyeyim?

 

11 gunde 1.5 kilo gayet iyi. Ayda 4.5 kilo yapar ki saglikli olan bu. O kilolari nasil ki 1 gunde almadiysaniz 1 gunde de veremezsiniz.

Kilo verme asamasinda zorlanmaniz normal, ideal kiloya ulastiktan sonra daha az yorucu bir beslenme duzenini yasam standardiniz haline getireceksiniz zaten.

crown

O verdiğin 1,5 kg yağ belki de seni damar tıkanıklığından ve de kalp krizinden koruyacak. 11 günde 1,5 kg yağ vermek bence kötü bir sonuç değil.

dissendium

11 günde 1,5 kilo yağ yaktıysan kendini başarılı sayman lazım.

angelus

11 günlük süreçteki beklentin neydi peki? 11 gün yazıyor değil mi, yanlış okumadım?

bu muydu beklentin?
www.vucutgelistirmeci.net

ya da bu?
www.antreman.net

11 günde 1.5 kilo yağ yaktıysan eğer öp de başına koy. personel tıreynırın adını da yaz da bilelim kimmiş bu işinde iyi hoca.

mahone

muthiş kafa. hayran kaldım.

sen spor yapma evet.

en yakın fast foodçuya git. en güzeli. mis.

qazaqwsx

11 günde millet vücuttan 1-1.5kg su atıyor hiçbir şey atamasa bile.

beklentim en azından 2-2.5kg yağ verebilmekti çünkü sporun asıl tesiri başlangıçta olur.

ilk 10 gün 1.5kg yağ yaktıysam, diğer 10 gün taş çatlasın 800-900 gram yağ yakabilirim.

whatdreamsnevercome

Sasirmissin sen.

Yaptign gayet basarili is.

duptıs

aynı sorun bende de vardı. doğduğum günden beri günde en az 3 saat spor yapıyorum. baktım son 2 senedir kilo alıyorum sporu arttırdım daha çok kilo almaya başladım. sağlıksız bir şey de yemiyorum. kan testlerimde stres kaynaklı metabolizmatik problemler çıktı.
son 6 ayda stresi azaltma yollarıyla uğraştım ancak toparladım şimdi kilo vermeye başladım. hayatından stresi çıkar, ofis işini azalt. metabolizman değişiyor.

cocodancer

@cocodancer,

aşırı stresli bir mesleğim var. elimde de çok fazla stres yaratacak freelance işler var. onları bırakmayı düşünüyordum aslında.

nereye ölçtürebilirim değerlerimi acaba? sağlık ocağı ölçüyor mu?

whatdreamsnevercome

daha önce çeşitli konularda yanlış düşünen, haksız olan insanlar gördüm ama böylesini ilk defa görüyorum sanırım.
11 günde 1,5 kg yağ vermişsiniz işte? Daha ne olacaktı ki?

Sorun spordan çok sizin beklentilerinizde gibi görünüyor. "On gün düzgün beslenip spor yaptım, bir beş kilo kaybetmeliydim" gibi bir istekle mi başladınız acaba?

Veya "sporun asıl tesiri başlangıçta olur" düşüncesine hangi gözlemler, tecrübeler ve bilimsel araştırma sonucu ulaştınız? Kastettiğiniz "kilo verimi başlangıçta hızlı olur" ise, doğru olabilir, ama sporun etkisinin hızlıca ilk on günde olduğu düşüncesi muhtemelen iyi araştırmanız gereken bir yanlış.

Spordan alacağınız mükafat yıllar boyunca daha sağlıklı bir hayat, daha güçlü bir vücut, daha belirgin vücut hatları, daha iyi kondisyon, kötü alışkanlıklara ayrılmış daha az zaman, kimyasal/hormonal olarak daha dengeli bir sistem. Ağzınıza attığınız bir dilim pastadan alacağınız mükafat aşağı yukarı yedi dakika boyunca "oh mis" hissi, takiben onbeş dakika sonra kendinizi berbat hissetmek ve sonra kan şekeri dengesizliklerine, damar tıkanıklıklarına, diş çürüklerine, kötü bir cilde doğru hızla katedilen yol.

Sporu bırakıp çer çöp yemeye başlayana kadar, beslenme düzeninizde değişiklikler yapın. Et sevmiyorsanız tavuk/balık/yumurta vs hayvansal protein ne seviyorsanız ona ağırlık verin; 4 yumurta ve yulafla kahvaltı yapıp midenizi bulandıracağınıza bildiğiniz ekmeksiz türk kahvaltısı yapın vs.

sopiro

@whatdream: ben tıp fakültesinde yaptırmıştım. endokrin bölümüne. kilo veremiyorum gibi şikayetlerle gittim. ailede tiroid vardı da bende çıkmadı stres kaynaklı şeyler çıktı.
aynen elindeki işleri azaltırsan 6 ay içinde toparlarsın. ben iş yükümün neredeyse yarısını bıraktım, insanlara posta falan koymaya başladım. son 1 ayda 4-5 kilo verdim.

cocodancer

"ilk 10 gün 1.5kg yağ yaktıysam, diğer 10 gün taş çatlasın 800-900 gram yağ yakabilirim."

You know nothing jon snow :(

Abicim 71 gündür diyetteyim, her hafta değişiyor yağ kas su kaybı. Asla düzenli olarak azalmıyor. Bu hafta 2,1 kg yağ verip 1,1 kg kas yaptım. Geçen hafta 300 gram yağ, 1 kilo kas, 200 gram su verdim. Ondan önce de sürekli dalgalanarak ilerledi böyle. Sonuçta vücut kaybettiği kası suyu hep sonunda toparladı, verdiğim kiloların tamamına yakını yağdan gitmiş oldu.

Bu sürecin gayet uzun süreceğini unutma. Her gün vücudumuz aynı şeylere farklı tepkiler verecek. Ben de senin gibi 300 gram yağ yakmışım oha diye oturup ağlasaydım bu hafta 2,1 kg yağ yakamazdım büyük ihtimal. Çok yanlış düşünüyorsun bu kendi kendini baltalamaktan başka bir şeye yaramaz. Özel hoca diyetisyen tutabilmişsin ne güzel, kendini güvenilir ellere bırak. İmkanın varsa ve bu saçma kafadan çıkamıyorsan psikoloğa da gitmeni öneririm.

apartman teyze

biraz bu konularda bilgi sahibi ol, sonra bunları sor. 11 gün ne demek ya

awareim

Abi spor kilo verdirmez artık şunu bir anlayın. Vücut ona göre daha fazla enerji depolamak için yağ bile tutabilir.

Obezitenin tek çözümü karbonhidrat şeker ve yağlı yiyecekleri en aza indirerek ölmeyecek kadar yemek, boğazını tutmak, hiçbir şey yemeyip proteine abansan yine kilo alırsın.

Mesela 4 yumurta ne? 600 gr et ne? Ulan ben onları kilo almak için yiyorum sen kendinde misin?

Edit: midenin guruldadığını her an hissettiğinde kilo vermeye başlarsın

neysene

Gerçekten sadece duyuru sakinlerinin sinirlerini zıplatmak için açılmış bir duyuru :D Emeğinizin tam karşılığını almışsınız. Morbid obez olsaydınız bu emeğe yaktığınız yağı küçümseyebilirdiniz, ki orda bile kusurlu olurdunuz, ancak şu an gayet uygun.

farabi

Troll

gozu acik sevisen yahudi

11 gun cok dayanmissin, bu is 4 gunde belli olurdu. 1 haftan bosa gitmis resmen!

dunal
1

mobil görünümden çık