bir yıldan az tecrübesi olan junior pozisyonunda bir yazılımcıyım. (şehir değiştirdiğim için işimden ayrıldım) yabancı dil mezunuyum. yazılım bilgimi kurslar ve bireysel çabamla geliştirdim.
orta seviyelerde c#, web forms ve aspnet mvc, javascript, jquery, mssql; biraz entity framework, codefirst, linq to sql vs biliyorum (bunları kullanarak projeler geliştirdim)
basit bir kaç uygulama yapacak android, ne olduğunu bilecek kadar vue.js biliyorum. işe yarayacak kadar selenium biliyorum. tfs, git gibi kaynak kontrol yazılımlarını kullanabiliyorum.
istanbul'da yüksek lisansa başlayacağım bir kaç ay sonra (istanbul dışında bir şehirdeyim, ayrıca kalacak yer bulmam gerekecek). iletişim alanında olacak. üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmadığım gibi ilgili olmayan bir bölümde yüksek lisans yapıyor olmam iş görüşmesinde dezavantaj mıdır yoksa bunu önemsemezler mi? part-time yazılım işi bulabilir miyim ya da ders saatleri mesailere göre ayarlanabilir mi? maaş olarak ne istemeliyim, ne teklif edilir?
internet ilanlarından pek dönüş olmadı, okula ve bölüme göre filtreliyor olabilirler. alternatif önerilerinizi bekliyorum.
iş aramayı okul kaydı olduktan sonra mı yapmalıyım, zira ders bir programını ve kaç gün olduğunu bilmiyorum. iş görüşmesinde bunu sorarlarsa tam cevap veremem.
bu alanda meraklıyım ve hızlı öğreniyorum. kendimi başarılı gördüğüm için yazılım kariyeri düşünüyorum.
selamlar, sevgiler.
sony şu anda çeşitli dallarda tecrübeli/tecrübesiz yazılımcı arıyor, linkedin'den bakabilirsin. güzel bir proje için adam topluyorlar :)
edit: şimdi sonunu okudum, tam gün çalışma ister sony dediğim pozisyonlar için. şu anda bu seviyede anca stajyer olarak başlayabilirsin şirketlere sanırım. meraklı olmak ve hızlı öğrenmek pek bir ayrıcalık elde ettirmiyor malesef :) sektörün çoğu meraklı ve çoğu hızlı öğreniyor.
- Oncelikle basit bir CV onyazisi hazirla, hemen hizli bir sekilde okuyacaklari gibi, CV nin ilk sayfasi on yazi olsun. Onyaziya bu duyurudaki gibi neler biliyorsun kisaca ozetle, bilgidin guclu oldugun dilleri, teknolojileri bold yap ki ilk bakista gozuksun.
- sirketlerin mail adreslerine direkt gonder CV ni, Kariyernet felan hep zaman kaybi hep, genelde filtrelere takiliyor. O kadar sacma filtre ki adam bogazici, odtu olmali diye yaziyor, ama oxford mezunu o ise aday olamiyor.
- sirketler iki turlu, bir tarafta uretkenligin onemli oldugu sirketler, diger tarafta verimli/kaliteli kod yazmanin onemli oldugu sirketler. uretkenlik kucuk ve orta olcekli firmalarda onemlidir, bu sirketler calisandan cok alanda bilgisi olmasini ve teoriden daha cok pratik deneyimini olmasini beklerler. verimli ve kaliteli kot iseteyenler ise buyuk sirketlerdir, bu sirketler is gorusmelerinde programlama dilinin ozelleklerinden daha cok algoritma yazabilme ve akil yurutme kabiliyetini olcerler. Bu iki alanda is gorusmelerine hazirlanmak birbirinden tamamen farklidir.
- github gibi yerlerde kod orneklerinin bulunmasi sansini arttirir.
Ilerde amacin buyuk sirketlerde caismak, hatta yurtdisi ise ingilize ile birlikte su kaynaktaki drive.google.com yonergeleri izlemi tavsiye ederim
Ama eger daha cok uretkenlik ile birlikte belki ilerde kendi isimi kurarim dersen orta olcekli sirketlerde deneyim onemli olur. o nedenle bir sirkette durumunu anlat, onecelikli hedefinin ogrenmek oldugunu ifade et, ya staj yap ya da ogrenmeni saglacak isler yapmaya calis. bununla beraber kendi kodlarini yazip bol bol pratik yap. Daha sonra da bol bol basvuru.