Selamlar,

Bilgisayarımda Samsung 850 Evo var şu an. Şimdi de 960 Evo aldım. Photoshop, Illustrator ile çalışıyorum genelde. Bu programlarda, Windows'un açılış ve kullanım hızında bir değişim yaşar mıyım. Yoksa bu disk direkt yüksek render işlemlerinde mi gereklidir.


 

m2 pciexpress değil mi, normalde kağıt üzerinde 3 kat 4 kat hız artışı var sata SSD'ler 550mb'larla kısıtlıyken m2 pciexpress'ler 2gb/sn civarına çıkıyor.

Lakin bir arkadaşımda var, mesela windows açılış süresi, onda 3sn ise bende sata ssd'de 5sn falan. Program açılışları da farklıdır ama zaten saniyelerden bahsediyoruz, 1sn erken açılsa hissetmeyebilirsin de.

ama evet mesela video kurgusu yapsan, 4k raw videon olsa onu oynatma exportlama konusunda farkı görürsün. Yine de gerekli mi emin değilim (gerçi almışsın hayırlı olsun iyi günlerde kullan) ama ben kapasiteyi seçip aynı paraya 512gb 960 evo alacağıma birkaç tane 512 sata ssd alırdım mesela. Gibi gibi. Tamamen kullanımla ilgili tabii.

rodriguez2

@rodriguez2,

5 saniyede Windows açılıyor mu? Sistem özelliklerin nedir. Bende i7 7700k, Samsung 850 Evo, 16 GB DDR4, 1060 GTX 6 GB var ama Windows açılış süresi 11-12 saniye filan.

M2'yi daha takmadım, kutusunda. Eğer ciddi bir fark görmeyeceksem satmayı düşünüyorum.

sorumatik

video isi yapmiyorsan 850 pro her turlu yurur. uc bes saniye icin o kadar para degmez bence. ram'di su sogutmaydi bunlarin donusu daha fazla.

alperz
1

mobil görünümden çık