
Anlamaya calisin sikintisi neymis, suclamadan dinleyerek empati ile dinleyin cozum uretin.


Casus yazılımları kızın ebeveynlerine kurun. Kızda sorun yok aile ergen olabilir.


Siz burada yazan ergenlere bakmayın, gerçekten anlıyorum durumu. Çaresi bu zamanları az hasarsız atlatmak
yoksa siz elinizden geleni yapın hiçbir anlamı yok onun için. Ona zarar vermek istediğinizi bile düşünüyordur.
En sağlıklısi bu zamanları hafifçe geçirmek


Arkadaşlar teşekkür ederim ama konunun dışına çıkmışsınız.Anne ve babanın harika birer anne baba olduğunu biliyorum. Kendisi de ''ben aile konusunda çok şanslıyım.annem benim her şeyim vs '' diyor sürekli. zaten.sanırım sizin yaşlar da yakın 17 'ye :) Bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor ne yazık ki.
@kleider çaresiz kaldık.Güvenliğini sağlasak yeter.


2000 doğumlularda bi sıkıntı olduğuna inanıcam artık, kuzenim dahil. Malesef profesyonel yardım almak zorundasınız, size göre hiçbir problem olmayabilir anne baba mükemmel olabilir ama emin olun bu yüzden de böyle şeyler yaşanabiliyor, doymuşluk ve doyumsuzluk ilgi deliliği başka saçmalıklara itebiliyor. Yahut aileyle ilgili değil kendi çevresinde birşeyler olabilir, herşeyden haberiniz olması şu zamanda imkânsız, o yüzden sadece ergenliğe bağlamadan emin olun, eminseniz ve yardım aldıysanız bişey diyemem o zaman dediğiniz gibi uygulama kullanmak gerekiyor.


Profesyonel desteği konuştuk ama henüz almadık. Çocuk yetiştirmek çok zormuş gerçekten. Sanırım çocuk üzerinde biraz otorite kurmak gerekiyor bizimkiler hatayı orada yaptı. Baba otoritesi hiç olmadı.Doymuşluk-doyumsuzluk ikisi de var. stabil arkadaş çevresi ve kalıcı arkadaşlıkları yok. Bir ay jazz konserlerine giden arkadaşları oluyor sonraki ay arkadaş çevresi komple değişiyor türkü dinlemeye başlıyor vs.


İnanın profesyonel yardımdan sonra nefes alacaksınız, muhtemelen aileyle de konuşur o zaman inşallah bu tür kendine zarar olan şeylerden uzaklaşır ve sıradan ergenliğe döner.
Evde özellikle baba otoritesi yoksa en büyük etkenlerden biri oluyor, Misâl Kuzenimin abileri otoriteyle büyüdü çocuk yaşta sorumluluk aldılar şehir dışında okudular, tek bir gün sıkıntı yaşatmadılar, şimdi iş güç sahibi hatta evliler. Fakat 2000 doğumlu kardeşleri aynı anne baba elinde büyümesine rağmen o rahatlık ve şımarıklıkla diğer evlâtlarından görmediklerini yaşattı, yaşatıyor. Malesef aileler dengeyi kuramadı, bizden önceki nesil daha sevgisiz ve korku+otorite ile büyütülmüş, onlar da bizleri aldıklarına göre daha iyi eğittiler fakat görüyorum ki bizler şanslıymışız, sevildiğimizi bilirdik fakat çokça hissettirilmezdi(bence biraz daha hissettirmelilerdi), mutlak otorite vardı, ve varla yoku bilirdik, hiçbi şey bize istediğimiz an sunulmadı. Şimdi ayar kaçmış durumda, çocuğun merak ettiği istediği hedeflediği hiçbi şey yok, hiçbir amaçları yok. Varsa yoksa sosyal medya, gösteriş, ve sadece ben-ben-ben.


Çok güzel özetlemişsiniz. sıkıntı ayarsızlık. Evet, 5000 e yakın twitter takipçisi var, bir o kadar da diğerlerinden... Saat ikideki dersaneye uyanıp gidemiyor çünkü tüm gece sanal alemde takılıyor.
Teşekkür ederim.


Konunun disina cikacagim ama kesinlikle profesyonel yardim.


ergenken özellikle anne babayla kültür farkı varsa ve baskı yapıyorlarsa oluyor böyle şeyler.
sonra düzeliyorlar. benim yeğen de öyleydi.
intiharla falan aileyi baskılayıp kendilerine özgürlük alanı açmaya çalışıyorlar.
tabi profesyonel destek almakta fayda var.


@herhaltibiliyoring anne-baba genç.Anneyle aynı kafadan.Sanırım bizdeki sorun baskı değil, aşırı rahat bırakmaktan kaynaklandı. ''Hayır'' demedik hiç. Denge-disiplin çok önemliymiş. insan yaşadıkça anlıyor.Destek almaya başladı.
