Ben çocuk bakıcısı olarak yeni ise başladım,her konuda anlaştık sigortamida başlaticaklar ama maaşı elden mi alman lazım yoksa banka hesabıma mi yatırın diyeyim.sanirim elden alınca agi alamicam.

Şimdi ben maaş zamanı gelince nasıl bir yol izleyim,ilk defa böyle bir yerde çalışıyorum.


 

bankadan iste.

füt

Belirli sayıda çalışan limitinin altında elden verebiliyor işveren. Bu yüzden prosedürde bana bankadan yatırman gerekiyor diyemiyorsunuz.

filipis

Bankadan istersem maaşı o zaman agi olabilirim değil mi?
Zaten bu agi işveren değil devlet veriyor sanırım.diğer iş yerinde maaşla birlikte bankaya yattığı için hiç sorgulamamistim.

brnbrs

aginin bankadan veya elden almanızla bir alakası yok. maaşınızı brüt mü konuştunuz net mi? agi dahil diye mi anlaştınız, artı agi diye mi? işverenin agi'yi kafasına göre yatırmama lüksü yok banka veya elden verince. ha yapan çok, ama kanuni değil.

Phoebe

@phoebe Asgari ücret+SSK+yol dedik açıkça agi yi konuşmadık,dediğim gibi diğer çalıştığım yerde de konuşmamıştim ama maasimla birlikte yatıyordu.

brnbrs

Bankadan yatıran işyerleri de agi ödemeyebiliyor. Bankadan yatırırsa vermek zorunda kalır diye bir şey yok yani. Bu sizin hakkınızı talep etmenizle alakalı maalesef

filipis
1

mobil görünümden çık